Mand skal for retten for vold, voldtægt og misbrug af kreditkort

En mand i midten af 30’erne skal torsdag i retten for i alt seks forhold om blandt andet vold, voldtægt, databedrageri og tingsbeskadigelse.
Sagen har i alt otte forhold, der alle er begået over knap tre år fra april 2020 til marts 2023.  Foto © : KNR / Christine Hyldal
22. maj 2024 17:15

Når en 36-årig mand torsdag skal for Sermersooq Kredsret, handler sagen om vold, voldtægt, databedrageri og tingsbeskadigelse.

Det viser en aktindsigt, som KNR har fået.

Sagen har i alt otte forhold, der alle er begået over knap tre år fra april 2020 til marts 2023. 

Manden er blandt andet tiltalt for tilbage i december 2022 at have voldtaget en kvinde i Nanortalik.

‘Skrig ikke, eller jeg dræber dig’

Ifølge anklageskriftet lå kvinden og sov, da voldtægten begyndte, men hun vågnede under akten. I stedet for at stoppe ‘tiltvang han (manden red.) sig samleje ved vold eller trusler om vold’, og holdt hende fast med halsgreb.

Den 36-årige mand truede kvinden med kniv og udtalte under voldtægten noget i retning af ‘skrig ikke, eller jeg dræber dig’ og ‘hvis du siger det til din kæreste, så skyder jeg ham’, viser anklageskriftet mod ham.

Ud over voldtægten er han også tiltalt for en voldsepisode i byen i marts sidste år. 

En episode, der førte til, at en kvinde fik skader på hovedet og hævelser i ansigtet, fordi manden efter at have givet hende spark i ryggen og slag i hovedet trak kvindens hoved ind til sig og klemte til.

16.000 kroner udbetalt

Volds- og voldtægtsepisoden er kun to af forholdene. Manden er også tiltalt for databedrageri, der fandt sted cirka 20 dage før voldtægten, nemlig fra 3. til 5. december 2022.

Her har manden - ifølge anklageskriftet - uberettiget anvendt et kreditkort til at hæve i alt 16.000 kroner over fire gange.

Og så er han tiltalt for tre tilfælde af 'tingsbeskadigelse' på én og samme adresse i Qaqortoq. Anklageskriftet viser, at han har ødelagt et fjernsyn, smadret et vindue og et vandrør.

Hvis manden bliver fundet skyldig, som anklageren påstår, skal han to år og tre måneder anstalten og betale 100.000 kroner i tortgodtgørelse samt 6.500 kroner i erstatning for de ting, han har beskadiget.