Vagtchef ved Grønlands Politi, Johan Westen, fraråder civile fra at indblande sig i farlige sager som denne.Foto: Pressefoto/Rigspolitiet

Mand skød løs i Paamiut: Blev anholdt af civile

En angiveligt beruset mand endte med at blive anholdt af civilpersoner, efter han havde skudt på havnen i Paamiut.

Lørdag aften udviklede sig dramatisk i Paamiut, da politiet modtog en anmeldelse klokken 18.12 om skyderi på havnen. 

En patrulje på to betjente blev sendt ned for at undersøge sagen, og her kom de i kontakt med en mand, der virkede beruset.

LÆS OGSÅ Skyderier og kanonslag skaber utryghed i Maniitsoq

Han udviste en truende adfærd mod betjentene, som valgte at afsikre området.

- Så sker der det, at manden kommer ud fra et skur og råber, at han er klar til skud-duel med militæret og politiet, og samtidig hører vi et skud i baggrunden, da vi taler i telefon med de to betjente. Vi ved ikke, om han har haft rettet riflen mod betjentene, eller om han skød op i luften, fortæller vagtchef Johan Westen til KNR.

En reaktionspatrulje på seks personer skulle herefter sendes fra Nuuk til Paamiut for at assistere, men det var ikke muligt at flyve med helikopter på grund af lavt-liggende skyer i Paamiut. 

Derfor spurgte Grønlands Politi om Arktisk Kommando kunne give støtte. Det skete i form af at sende reaktionspatruljen med skibet Knud Rasmussen. De kom afsted klokken 22.00.

Fraråder at civile blander sig

Men reaktionspatruljen nåede aldrig så langt, for dramatikken var ikke ovre i Paamiut.

En gruppe civile gik imod politiets anvisninger ind på det lukkede område. Det lykkes dem at komme ind i skuret, hvor manden var, og her foretog den en civilanholdelse.

Politiet fik fat i manden og foretog den egentlige anholdelse klokken 00.28 søndag. Selvom det endte godt, så er det ikke ønskeligt for politiet, at civile blander sig på den måde i politets arbejde.

- Når vi har sådan nogle situationer, er det ikke hensigtsmæssigt, at de bevæger sig ind i et fareområde. De kan bringe sig selv i fare i sådan nogle situationer, så det vil vi på det aller kraftigste fraråde. Det kan gå rigtig galt, lyder det fra Johan Westen.

Politet har endnu ikke afhørt manden, men regner med at sigte ham for skyderi i bebygget område, og så skal det undersøges, om han skal sigtes for at have rettet riflen mod personer.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt