Skyderier og kanonslag skaber utryghed i Maniitsoq

En borger i Maniitsoq tør ikke gå uden for sin egen dør, efter at der har været skudepisoder og sprængt kanonslag i byen.
I de seneste uger har der været skudepisoder i Maniitsoq.
19. april 2020 16:42

- Er der nogen, der er i gang med dræbe løs? Er der nogen, der er døde? Nogen, der skændes? Er det derfor, der er skyderi? Eller er det bare nogen, der leger med skydevåben?

Det var de tanker, der løb igennem hovedet på en borger fra Maniitsoq, da han natten til søndag igen blev holdt vågen af brag udenfor.

Natten før havde der været skyderi i byen, og borgeren troede, at der igen var et skyderi i gang.

- Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Hvad nu hvis de kom hjem til os? Og jeg var alene med mit treårige barn. Det er mig, der skal reagere, hvis nogen kommer. Det er nogle af de tanker, der gik igennem mit hoved i nat, fortæller den bekymrede borger.

Borgeren ønsker at være anonym, fordi der har været heftig debat i byen efter et skyderi tidligere på måneden, og personen ønsker ikke at bringe ham selv eller sit barn i fare.

Borgeren fortæller også, at personen er bange for at gå uden for sin egen dør.

Politiet bekræfter skyderi

Politiet bekræfter over for KNR, at der var et skyderi natten til lørdag, hvor en dreng under 18 år affyrede to skud op i luften, hvorefter politiet fik vristet riflen ud af hænderne på drengen.

Natten til søndag blev politiet igen kaldt ud. Her fortæller politiet, at der ikke var tale om et skyderi, men en person havde set lysglimt efter et kanonslag. Politiet fandt hverken patroner eller personer, som skulle tilbageholdes.

I forbindelse med de seneste dages hændelser opfordrer politiet til, at forældre tager en snak med unge om alkohol og våben.

- Det er ikke første gang, at sådan noget sker, og vi opfordrer forældre til at tale med deres børn om, hvordan de skal opføre sig, og at alkohol og våben ikke er en god kombination, siger Henrik Olesen, vagtchef ved Grønlands Politi.

LÆS OGSÅ Politiet rykkede ud til skud fra vindue i Maniitsoq

Derudover opfordrer vagtchefen til, at forældre opbevarer riffel, bundstykke og ammunition tre forskellige steder, så det ikke er lige så nemt at få fat i.

Politiet fortæller også, at man ikke er i fare, hvis man bevæger sig udenfor i Maniitsoq, og hvis man ser personer med våben eller føler sig truet, så skal man kontakte politiet omgående.

6. april var der også et skyderi i Maniitsoq. Her blev en mand anholdt, efter at han havde skudt ud af et vindue.