Mand er tiltalt for at have voldtaget sit eget barn

Manden er også tiltalt for flere voldsepisoder og blufærdighedskrænkelser.
Manden er ifølge anklageskriftet, som KNR har fået aktindsigt i, sigtet for i alt syv forhold. Foto © : Dorthea Reimer-Johansen
Skrevet af Mikkel G. Rasmussen
14. juli 2023 08:06

En mand skal i dag sidde på anklagebænken i Qaasuitsoq Kredsret i Ilulissat.

Han er ifølge anklageskriftet, som KNR har fået aktindsigt i, sigtet for i alt syv forhold. Det drejer sig om voldtægt af eget barn under 12 år, voldtægt af barn under 12 år, vold, trusler og blufærdighedskrænkelser.

Vi gør opmærksom på voldsomme detaljer i artiklen herunder.  

Ifølge anklageskriftet skulle den tiltalte på et tidspunkt mellem marts og april i 2020 på en adresse i Sisimiut have voldtaget sin egen datter og gennemført sit forehavende til trods for, at datteren gjorde modstand og forsøgte at sparke sig fri.

Det skulle i samme ombæring have fået manden til at true datteren, idet han sagde: ” Hvis du siger det, dræber jeg din mor og dig. Du må ikke fortælle det til nogen.”

Manden er tiltalt for et lignende forhold, der skulle have fundet sted i perioden mellem 15. og 23. maj 2021 på en adresse i Ilulissat. Også her voldtog manden sin datter og gennemtvang samleje på trods af hendes modstand.

Adskillige knytnæveslag og blufærdighedskrænkelser

Manden er derudover tiltalt for tre forhold om vold og to forhold om blufærdighedskrænkelse.

I 2019 har han ifølge anklageskriftet viklet en snor rundt om en kvindes hals, så kvinden fik vejrtrækningsbesvær og sår på halsen.

Derudover er han tiltalt for i flere tilfælde at have udøvet vold mod en kvinde med flere slag i ansigtet både med knyttet og flad hånd.

Samtidig er manden også tiltalt for to tilfælde af blufærdighedskrænkelse.

Det ene strækker sig over en periode fra 15. juli 2017 til 31. marts 2021, hvor han flere gange har befølt en kvinde på brysterne, lårene og hofterne.

Det skulle han også have gjort på en anden pige i en periode fra hun var tre til 12 år.

Anklagemyndigheden ønsker manden anbragt på en anstalt i tre år og tre måneder.