Sara Olsvig: Man opnår ikke respekt ved at skælde ud

Sara Olsvig vil ikke kommentere Vittus Qujaukitsoqs kritik af Danmark, der tirsdag blev bragt i den danske avis Politiken. Hun vil dog gerne kommentere, den måde naalakkersuisoq for udenrigsanliggender vælger at føre dialog om Rigsfællesskabet.
Sara Olsvig Inuit Ataqatigiit
Foto © : KNR / Paarnaq Hansen
13. december 2016 14:03

I en artikel i avisen Politiken langer naalakkersuisoq for udenrigsanliggender ud efter Danmark, med frustrationer over det han kalder dansk arrogance overfor Grønlands ønsker om større indflydelse i udenrigs- og sikkerhedspolitikken.

Formand for IA og medlem af Naalakkersuisut Sara Olsvig er ikke interesseret i at kommentere på Vittus Qujaukitsoq frustrationer fra artiklen i Politiken, hvor han blandt andet siger, at Grønland ikke bliver taget alvorligt.

LÆS OGSÅ Først bekymret når kritikken kommer fra Kielsen

- Tingenes tilstand gennem årtiers fortielse og fordækt spil fra Danmarks side har vist os, at Grønland ikke er blevet taget alvorligt, siger Vittus Qujaukitsoq.

Hun vil dog gerne kommentere på hans måde at føre dialog på.

LÆS OGSÅ Danmarks arrogance er altødelæggende

- Der er ikke noget land i verden, der opnår respekt eller selvstændighed ved at skælde ud på andre. Jeg er overrasket over nogle af de udmeldinger som Vittus Qujaukitsoq er kommet med. Nu må vi have en samlet drøftelse i Naalakkersuisut om, hvad han egentlig mener med de udtalelser, siger Sara Olsvig.

Der er indtil videre total tavshed fra formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar til artiklen fra Vittus Qujaukitsoq.