VIDEO Malerprebens forsvinden præger Aasiaat

Fire mennesker forsvandt sporløst i 2014. En af dem var maleren Preben Nielsen, som ikke er set siden natten mellem den 14. og 15. august.
12. januar 2015 12:30

Den 48-åriges venner sørger og frygter, der skete en forbrydelse for snart fem måneder siden.

- Det er så mystisk, han bare er forsvundet.

- Han var legendarisk. Man kunne altid få fat på ham, og han passede altid sit arbejde. Og så forsvinder han pludseligt. Det ligner ham slet ikke. Det giver ingen mening, siger hans kammerat Elmer Absalonsen til KNR.

Læs også Maler eftersøges stadig i Aasiaat

Ingen tegn på depression
Malerpreben, som han er kendt som, blev sidst set slæbende på sin scooter på Qaqqap Tunua og Killerpaat i hjembyen Aasiaat midt om natten. Den aften havde Elmer Absalonsen også været sammen med Preben Nielsen.

- Man kunne ikke mærke at der skulle være noget galt. Vi snakkede sammen og grinte lidt af de dumme vittigheder, vi fortalte hinanden. Der var ingenting at mærke, siger kammeraten.

Bekymring i byen
Derfor er andre beboere i Aasiaat også bekymret over, hvad der er sket med Malerpreben.

- Det er meget foruroligende. Vi ved jo ikke, om det kan ske igen.

- Man kommer til at tænke, at der er en iblandt os, der er begået en forbrydelse, når han endnu ikke er blevet fundet. Det er sjældent, det sker her i byen, siger Mette Hendriksen.

Politiet har søgt forgæves efter spor på, hvad der er sket med Preben Nielsen.

- Det, der er anderledes ved denne sag (end lignende sager, red.) er, at der hverken er beviser for eller tegn på, at han har været depressiv, eller at der er sket en forbrydelse. Så alt er muligt, siger Arne Sandgreen Reimer fra Qaasuitsumi politiit i Aasiaat.

Derfor har politiet hentet ekstern hjælp i Danmark, og sagen er stadig åben. Arne Sandgreen Reimer mener dog ikke, borgerne skal være bekymrede for, at der skulle være tale om en forbrydelse.

- Der er ingen beviser på en forbrydelse, så der er ingen grund til bekymring, fastslår han.

Håbet er ude
Elmer Absalonsen tror ikke længere på, at hans kammerat bliver fundet.

- Jeg har mistet alt håb. Det har jeg desværre. Og jeg forstår ikke, hvor han kan være henne, siger Elmer Absalonsen.

Tre dage, efter at Preben Nielsen forsvandt, blev hans scooter fundet på jerndumpen. Siden er der ikke dukket nye spor op.