To mænd er tilbageholdt efter røveri og forsøg på manddrab i Nuuk

Der er i alt fire mistænkte i sagen. En tredje mand og en fjerde mand vil også blive fremstillet i løbet af dagen. En af dem har meldt sig selv frivilligt.
Før de blev anholdt, gik de to mænd ind i Brugseneeraq på Kongevej og stjal to kasser øl. Samtidig kastede de øl efter butikspersonalet, og kort derefter stak de en person i maven med en kniv et andet sted i byen. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Christine Hyldal
20. marts 2024 12:15

Natten til tirsdag anholdt politiet i Nuuk to mænd - en på 23 år og en på 42 år.  

De er nu sigtet for røveri og forsøg på manddrab, oplyser Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Før de blev anholdt gik de to mænd ind i Brugseneeraq på Kongevej og stjal to kasser øl. Samtidig kastede de øl efter butikspersonalet, og kort derefter stak de en person i maven med en kniv et andet sted i byen. 

De to sigtede blev i går eftermiddag fremstillet i Sermersooq Kredsret, og her besluttede dommeren at tilbageholde de to mænd i 28 dage, mens politiet efterforsker sagen.

Retsmødet blev holdt bag lukkede døre. 

Ung mand meldte sig selv frivilligt

I går aftes fandt politiet en tredje mistænkt, som også er sigtet for røveri og forsøg på manddrab. Der er tale om en 21-årig mand, står der i pressemeddelelsen.

Her til formiddag har en fjerde mistænkt så meldt sig selv til politiet. Der er også tale om en 21-årig mand, og han vil også blive sigtet for røveri og forsøg på manddrab.

De to 21-årige vil blive fremstillet i Sermersooq Kredsret i løbet af i dag, meddeler ordensmagten.

Hvis du har oplysninger, der har relevans for sagen, kan politiets vagtcentral kontaktes på 70 14 48.