Måge-massakre i Nanortalik

Der er blevet aflivet 52 måger i løbet af to timer i Nanortalik. Det er sket uden at løsne et eneste skud. Se billeder.
Skrevet af Noah Mølgaard
19. januar 2012 12:38

Kommune Kujalleq har fundet en effektiv måde til bekæmpelse af måger. Løsningen er såmænd en fælde, hvor mågernes evige sult har ført til deres sidste måltid. Måger i fælden bliver aflivet af kommunens ansatte.

- De første fælder blev sat ud i dumpen klokken 9 imorges og da klokken blev 11 var der allerede blevet aflivet 52 måger, fortæller tilsynsførende for levende resurser Otto Kielsen fra Kommune Kujalleq til KNR.

Fælderne blev lavet i Qaqortoq. De er 2 meter lange og 60 centimeter høje. Der bliver lagt madding, som mågerne må kravle ned for at få fat i. Men der fanger fælden, da mågens store vingefang gør, at de ikke kan komme ud igen.

- Der blevet brugt madrester fra butikken. De har blandt andet rundstykker og andre madrester som madding, siger tilsynsførende for levende resurser i Otto Kielsen.

Nanortalik har en åben dump, der lokker utallige måger og ravne til sig. Men den ellers effektive fælde skal justeres.

- Den har desværre ikke fanget ravne. Så vi skal have kigget på hvordan vi kan justere fælden til også at kunne fange ravne, siger Otto Kielsen.

Qaasuitsup Kommunia som også har store problemer med måger har allerede kontaktet Kommune Kujalleq for at hente inspiration. De sydgrønlandske fælde-magere har hentet inspiration fra Norge, hvor der også bliver fanget måger ved hjælp af fælder.