Lykønskning til en ung nordisk pris modtager

Den politiske ansvarlige for ligestillingsområdet roser Seqininnguaq Qitura Lynge Poulsen for hendes indsats for at bringe tabubelagte emner på dagsordenen i den offentlige debat.
Nordic Pioneer Prize gives af organisationen Nordic Safe Cities til nordiske unge, der har ydet en særlig indsats i kampen mod polarisering, had og social eksklusion i samfundet. Foto © : Privatfoto.
Skrevet af Kathrine Kruse
28. september 2021 15:37

Torsdag i sidste uge dannede den svenske ambassade i København rammen om en festlig begivenhed. 

Her modtog nemlig fire nordiske unge en nordisk pris, Nordic Pioneer Prize 2021, som anderkendelse for deres engagement for større ligeværdighed og tryghed mellem mennesker i de nordiske lande.

Blandt de fire modtagere er Seqininnguaq Qitura Lynge Poulsen fra Nuuk. Hun er kunstner og oprindelige folk-aktivist, som de sidste år arbejdet for afkolonisering, mental sundhed og uddannelse.

LÆS OGSÅ Nordisk pris til Seqininnguaq

- Først og fremmest stort tillykke til Seqininnguaq. Det glæder mig at se unge mennesker tage kampen om mod tabubelagte emner og jeg håber at Seqininnguaq kan inspirere andre, både unge og gamle, til at åbne op for diskussioner om de svære emner i samfundet, siger Naaja H. Nathanielsen, der er medlem af Naalakkersuisut for ligestilling. 

For i følge Naaja H. Nathanielsen skal køn og seksualitet fortsat være på dagsordenen i den offentlige og politiske debat, da samtalen i følge hende er et vigtigt redskab i kampen mod diskrimination.

- Men det kan ofte være svært at tage det første skridt og bryde med tabuerne. Derfor er det vigtigt at anerkende og opmuntre Seqininnguaqs indsats, siger hun.

LÆS OGSÅ Musiker og Neriusaaq vinder årets kulturpris

Nordic Pioneer Prize gives af organisationen Nordic Safe Cities til nordiske unge, der har ydet en særlig indsats i kampen mod polarisering, had og social eksklusion i samfundet.

Seqininnguaq Qitura Lynge Poulsen fik også Selvstyrets kulturelle opmuntringspris på nationaldagen for hendes arbejde for at normalisere det at have en sindslidelse og for LGBT-rettigheder herhjemme.