Kalaallit Airports: Lufthavnen i Nuuk skal både være pæn og sikker

Den kommende lufthavn i Nuuk skal være pæn, men førsteprioriteten er sikkerheden, siger direktøren for Kalaallit Airports. Direktørens udmelding kommmer som svar på en bekymring fra Kommuneqarfik Sermersooq om at det enorme byggeri vil blive grimt.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Jonas Fievé, Mads Lynge
11. januar 2019 13:29

Kalaallit Airports gør hvad de kan for, at den forlængede landingsbane i Nuuk også skal være pæn at se på. 

Dermed imødekommer de et ønske fra Kommuneqarfik Sermersooq, som ikke har været tilfreds med, hvordan landingsbanen på 2200 meter ifølge planen vil pryde landskabet. 

Men ifølge Steffen Ulrich-Lynge, som er administrerende direktør for lufthavnsselskabet, som står for lufthavnsbyggerierne, er det ikke udseendet, der er det vigtigste.

LÆS OGSÅ Asii til kamp mod grim landingsbane

- Sikkerheden er det absolut vigtigste, og det skyldes, at lufthavnen skal bruges som lufthavn. Hvis vi skal gøre noget, så må det ikke skade sikkerheden, men vi er naturligvis meget åbne for at lave udsmykning, siger han til Qanorooq.

Kalaallit Airports har derfor for nyligt afholdt et møde med de øverste ledere i kommunen, hvor det blev vendt, hvordan man i samarbejde kan udsmykke landingsbanen, så den bliver pænere at se på. 

Fra begyndelsen havde men ifølge Kalaallit Airports mere fokus på at bygge en landingsbane, der er sikker at lande på, og derfor fyldte udseendet ikke så meget.  

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports håber på forståelse for byggegener

- Vi har ikke overvejet, at lufthavnen skulle bygges anderledes, fordi det er almindeligt, når man bygger lufthavne, at man bruger store sten, der stables på en pæn måde. For eksempel er Agnethesvej i Nuuk bygget på samme måde. Jeg synes, den er meget pæn at se på fra afstand, selvom den ikke har samme højde, som den kommende lufthavn, siger administrerende direktør Steffen Ulrich-Lynge.

Kalaallit Airports afventer nu et konkret forsalg fra Kommuneqarfik Sermersooq, og vil derefter i samarbejde med kommunen for, at landingsbanen også bliver pæn at se på.

LÆS OGSÅ Kalaallit Airports forventer at begynde udbud i januar