Lokalafdelingerne skal tage stilling til, om de fortsat vil have Kim Kielsen som formand.Foto: Nils Baum, Bureau for Inatsisartut

Lokalafdelinger skal afgøre Kielsen fremtid som formand

Tiden nærmer sig, hvor lokalafdelingerne af partiet Siumut skal afgøre Kim Kielsens fremtid som formand for partiet.

Netop nu er en høring i gang blandt Siumuts lokalafdelinger. 

Flere markante medlemmer af partiet har nemlig forlangt, at Kim Kielsen træder tilbage som formand - men det har Kielsen selv afvist for nu. 

Derfor er det nu op til lokalafdelingerne at tage stilling til, om de fortsat vil have ham som formand. Afdelingernes svar kommer i sidste ende til at afgøre hans fremtid som formand for Siumut.

Lokafdelingernes svar der afgør 

Lokalafdelingerne har mulighed for at svare på høringen til i dag, midnat. Derefter skal hovedbestyrelsen holde møde for at drøfte høringssvarene og vurdere dem på mandag.

Ifølge Siumuts vedtægter er det muligt at afholde en ekstraordinær generalforsamling, hvis halvdelen af lokalafdelingerne ønsker det. Her kan der vælges en ny formand, hvis der er flertal for det.

LÆS OGSÅ Næstformand: Siumuts bestyrelse støtter fortsat Kielsen

Balladen i Siumut startede, da seks ud af 10 medlemmer af partiet i Inatsisartut skrev under på, at Kim Kielsen bør træde tilbage som formand for partiet i midten af august. Også naalakkersuisoq Erik Jensen skrev under på brevet. 

Udover ham var det åbne brev, der var sendt til partiledelsen og Siumuts lokalafdelinger, også underskrevet af formanden for finans- og skatteudvalget Hermann Berthelsen, Anders Olsen, Nikkulaat Jerimiassen, Henrik Fleischer, Laura Taunajik og Jens Danielsen.

Kritikken gik på, at Kim Kielsen ikke fulgte Siumuts valgløfter og politik på flere punkter - blandt andet i forhold til fiskekvoter og kvoter på narhvaler. 

 

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt