LNS overtager rubinlicenser

Naalakkersuisut giver grønt lys til at LNS-Greenland kan overtage licenserne til rubinminen i Aappaluttoq.
Foto © : Flickr
04. oktober 2016 14:13

Det står klart, efter Naalakkersuisut nu har behandlet indstillingen fra Råstofdepartementet, som anbefalede at LNS-Greenland kunne overtage licenserne efter det konkursramte selskab TNGG. Det skriver LNS-Greenland i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag:

- LNS Greenland Gems A/S har I dag fået besked fra de grønlandske myndigheder om, at selskabet har fået overdraget udnyttelsestilladelsen til rubinminen Aappaluttoq fra det konkursramte True North Gems Greenland A/S, skriver de.

Det betyder, at arbejdet færddiggøre anlægget Aappaluttoq kan komme i gang. LNS-Greenland forventer også, at de snart kan komme i gang med at bryde i minen, så der kan blive sendt grønlandske rubiner ud på markedet, skriver virksomheden.

- LNS har sikret den nødvendige finansiering til færdiggørelse og nødvendig arbejdskapital til at få rubinerne ud på markedet. Det er samtidig meget glædelig at notere sig, at LNS Koncernen har fået nogle solide medspillere som Grønlandsbanken og Greenland Venture med i restruktureringen af dette spændende mineprojekt.

Samtidig sender de rosende ord afsted til Grønland:

- LNS vil også samtidigt benytte lejligheden til at rose myndighederne og det politiske system i Grønland for den effektivitet og velvilje der er vist i denne kritiske fase, lyder det.