Foto: Flickr

LNS overtager rubinlicenser

Naalakkersuisut giver grønt lys til at LNS-Greenland kan overtage licenserne til rubinminen i Aappaluttoq.

Det står klart, efter Naalakkersuisut nu har behandlet indstillingen fra Råstofdepartementet, som anbefalede at LNS-Greenland kunne overtage licenserne efter det konkursramte selskab TNGG. Det skriver LNS-Greenland i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag:

- LNS Greenland Gems A/S har I dag fået besked fra de grønlandske myndigheder om, at selskabet har fået overdraget udnyttelsestilladelsen til rubinminen Aappaluttoq fra det konkursramte True North Gems Greenland A/S, skriver de.

Det betyder, at arbejdet færddiggøre anlægget Aappaluttoq kan komme i gang. LNS-Greenland forventer også, at de snart kan komme i gang med at bryde i minen, så der kan blive sendt grønlandske rubiner ud på markedet, skriver virksomheden.

- LNS har sikret den nødvendige finansiering til færdiggørelse og nødvendig arbejdskapital til at få rubinerne ud på markedet. Det er samtidig meget glædelig at notere sig, at LNS Koncernen har fået nogle solide medspillere som Grønlandsbanken og Greenland Venture med i restruktureringen af dette spændende mineprojekt.

Samtidig sender de rosende ord afsted til Grønland:

- LNS vil også samtidigt benytte lejligheden til at rose myndighederne og det politiske system i Grønland for den effektivitet og velvilje der er vist i denne kritiske fase, lyder det.

 

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt