Foto: Flickr

LNS Greenland er klar til gå i gang

LNS Greenland overtager rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat efter True North Gems Greenland, og direktøren i LNS koncernen forventer, at minen kan starte op igen, så snart myndighederne giver tilladelse til overtagelsen.

Rettelse: Der stod fejlagtigt "Michael Schriver fra Nuna Advokater" - han hedder retteligt Peter Schriver.

- Det er et fantastisk interessant projekt, og vi har investeret meget i det for at komme så langt, og nu ønsker vi at drive det videre, siger Frode Nilsen, direktør i koncernen Leonhard Nilsen og Sønner - forkortet LNS, der er moderselskab til LNS Greenland.

LNS Grenland har afgivet et bud på konkursboet efter True North Gems Greenland.

Læs også LNS Greenland overtager rubinminen ved Qeqertarsuatsiaat

Frode Nilsen ved endnu ikke, hvor mange medarbejdere LNS Greenland får behov for i minen, menselskabet er klar til at sætte gang i aktiviteterne.

- Hvis vi får tilladelse til at starte op, kan vi være klar i løbet af få dage, siger Frode Nilsen.

LNS Greenland ejede 27 procent af True North Gems Greenland, men LNS ønskede ikke at skyde flere penge i det samarbejde, forklarer direktøren:

- Vi mente, at vi havde investeret så mange penge i projektet, at vi ikke kunne gå videre, før de gamle partnere også kom med nogen penge. Men det skete ikke.

Læs også TNGG skylder millioner til det offentlige

Ifølge kurator for konkursboet efter True North Gems Greenland, Peter Schriver fra Nuna Advokater, er det i kreditorernes interesse, at LNS Greenland får lov til at overtage minen Aappaluttoq og de nødvendige licenser.

- Det der er det bedste for kreditorerne, det er at aktiviteten får grundlag for at fortsætte, og det er det vi mener, vi har skabt, og der er kommet et bud, som vi mener kreditorerne kan tiltræde, siger Peter Schriver, partner i Nuna Advokater.

Læs også Randi Vestergaard: Konkurs er en rigtig trist nyhedGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl