Lille islandsk flyver fløj ungdomshold hjem fra Østgrønland for 350.000 kroner

Futsal-holdet i Qaqortoq havde ikke plads til at flyve med Air Greenland til årets grønlandsmesterskaber i Tasiilaq. Derfor lejede de et islandsk fly selv.
Skrevet af Jørgen Semionsen
21. april 2022 15:44

Mens mange unge futsalspillere under 15 år sidder strandet i Tasiilaq på grund af Air Greenlands aflysninger, så er det lykkedes holdet fra Qaqortoq, K-33, selv at flyve fra Østgrønland til Sydgrønland.

Holdet fra Qaqortoq kom hjem tirsdags.

Det hele startede med, at de næsten ikke kom afsted til grønlandsmesterskaberne, fordi der ikke var nok pladser med Air Greenlands fly til Østgrønland. Holdet skulle egentlig være blevet hjemme fra grønlandsmesterskaberne i Tasiilaq. 

Men det ville forældrene til ungdomsspillerne ikke finde sig i. Så de fandt nogle sponsorer, der ville være meed til at betale for at leje et fly fra Island til 350.000 kroner, som skulle flyve holdet fra Narsarsuaq til Kulusuk og tilbage.   

 

Foto © : Sofie Rosa Jakobsen.

Billede: Det lille flyver fra det islandske flyselskab, Eagle Air. Flytypen er en "British Aerospace Jetstream 31". Sofie Rosa Jakobsen.

Èn af dem som var med, er rejselederen Sofie Rosa Jakobsen.

- Det var befriende, det var en god tur, men det var hårdt at rejse med de unge på sådan en tur, fordi ansvaret var så stort, siger Sofie Rosa Jakobsen.

Lille flyver til et lille hold

Det var nemlig på eget ansvar, at de tog afsted til Tasiilaq.

I alt 13 personer, 11 spillere, en træner og en rejseleder, fløj til Kulusuk før mesterskaberne. 

- Da jeg så det lille fly, blev jeg først bange, men det fløj godt, og det blev en god tur, siger Sofie Rosa Jakobsen.

Det lykkedes altså for holdet at komme til Tasiilaq og spille med i turneringen.

Og efter turneringen fløj de med tilbage med den samme flyver til Narsarsuaq i Sydgrønland.

Normalt flyver Air Greenland deres passagerer mellem Tasiilaq og Kulusuk med en helikopter. Men det er også muligt at ankomme til Kulusuk fra Tasiilaq på andre måder.

De lejede snescootere til at blive kørt til Qernertuarsuk. Herfra blev de sejlet til Kulusuk, hvor de overnattede en nat, før de rejste videre til Sydgrønland.

- Folks hjælpsomhed er forbavsende. Det var dejligt, vores unge fik en masse oplevelser, siger Sofie Rosa Jakobsen.

- Det var befriende, en lettelse, især når man ved, at mange andre som vi spillede med, stadigvæk er i Tasiilaq, og vi smutter bare lige igennem til varmen, til smukke Sydgrønland.

Det islandske flyselskab, Eagle Air, udlejede deres fly til ungdomsholdets rejse mellem Sydgrønland og Østgrønland. 

Se TV-indslaget fra Qanorooq ovenover.