Lidegaard roser Thule-kendelse

Det er en sejr, at den amerikanske domstol Court of Federal Claims har besluttet, at Exelis Service ikke må overtage servicekontrakten på Thule-basen, som ellers planlagt.

Det siger udenrigsminister Martin Lidegaard til Ritzaus Bureau:

- Når en amerikansk ret giver de danske virksomheder ret, så er det i hvert fald bøjet i neon, at den aftale, der lå med USA, var klar.

Ifølge kendelsen lever ExelisService ikke op til kravene i udbuddet om konktrakten. Firmaet - og det amerikanske forsvar, der har stået for udbuddet - har dog mulighed for at appelere kendelsen.

LÆS OGSÅ Exelis Services taber Thule-kontrakt

Det danske udenrigsministerium såvel som Udenrigsdepartementet herhjemme har været under skarp kritik for at have overladt til det amerikanske luftvåben at vurdere, hvilke firmaer, der kunne byde på servicekontrakten.

En kritik, som grønlandsordfører fra Venstre, Troels Lund Poulsen, ifølge Ritzau fastholder trods den ny kendelse:

- Det er en kæmpe rids i lakken på Martin Lidegaard og den måde, han har forvaltet hele Thule-sagen på, hvor han har bagatelliseret sagen.

Venstre lover, at hvis partiet kommer til magten efter valget, vil de offentliggøre alle dokumenter fra Udenrigsministeriet i sagen om udbuddet på Thule-basen

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt