Liberalisering koster sundhedsvæsnet

Sundhedsvæsnet må til lommerne fra 1. oktober, når prisen på Lanlinks ryger i vejret. De er nemlig storforbrugere.
Foto © : KNR
27. juli 2015 08:04

Det bliver noget dyrere at koble forskellige afdelinger af virksomheder og institutioner sammen. Prisen på såkaldte Lan links ryger nemlig i vejret.

Det går ikke mindst ud over store arbejdspladser som Dronning Ingridshospital, hvor mange læger og sygeplejersker arbejder hjemmefra.

Tidligere betalte man for eksempel 250 kroner per 4Mbit/s lanlink. Nu hopper prisen i vejret og bliver fra 1. oktober 775 kroner om måneden. Det er nemlig den kostægte pris, som afspejler Teles reelle omkostningsniveau.

 

Forbinder afdelinger

De nye priser går ikke mindst udover Sundhedsvæsnet, som i vidt omfang bruger Lanlinks.

- For at sundhedsvæsnet kan arbejde sammen, så er det jo vigtigt, at vi har både tandkliniker, sundhedspleje, personalekontorer og alt komplet sammen, og det gør vi i vidt omfang med Lan links, siger IT-chef for sundhedsvæsnet Bruno Juel Pedersen.

 

Undersøger alternativer

Han fortæller, at sundhedsvæsnet lige nu operer med mellem 50-60 lanlink forbindelser af varierende størrelse afhængigt af behovet.

De nye prisstigninger rammer derfor Sundhedsvæsnet hårdt. Derfor undersøger de lige nu, hvilke alternative muligheder, der viser sig.

Læs også Liberalisering rammer hjemmearbejdspladser

Læs også Mobilkunder betaler internetregning

Sundhedsvæsnet har endnu ikke fuldt overblik, over hvad de nye priser præcist kommer til at betyde, men dyrere bliver det.

- Hvis det er sådan, at prisen på Lan links stiger, så er der andre ting vi ikke har så mange penge til. Det kan være nyindkøb af udstyr eller den datamængde, vi har råd til at sende over vores linjer, siger IT-chef i Sundsvæsnet Bruno Juel Pedersen.