Liberalisering rammer hjemmearbejdspladser

Prisen på Lanlink til hjemmearbejdspladser stiger voldsomt, mens internetprisen ligger fast. Det er ellers de samme kobbertråder, der bruges til begge tjenester.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
27. juli 2015 06:34

Internettet burde logisk også stige i pris, hvis TelePost skal levere til kostægte priser. Politikerne vil dog ikke acceptere dyrere internet og tillader derfor krydssubsidiering, hvor overskuddet fra mobilområdet holder prisen på internet nede.

Det gælder dog ikke Lanlinks, og derfor bliver det noget dyrere at have hjemmearbejdsplads.

Det går ikke mindst ud over store arbejdspladser som Dronning Ingridshospital, hvor mange læger og sygeplejersker arbejder hjemmefra.

 

Prisen siger med 525 kroner

Tidligere betalte man 250 kroner per 4Mbit/s lan link om måneden. Nu hopper prisen i vejret og bliver 775 kroner om månden fra 1. oktober i år. Det er nemlig den kostægte pris, som afspejler Teles reelle omkostninger.

 - Der må vi jo erkende, at de priser vi har haft tidligere på det her specifikke område har været for lave, og når man følger de regler, der gælder for at beregne de nye engros priser, så må vi sige, at vi er endt der med en betydelig stigning for lanlink prisen, siger fungerende direktør for TelePost, Søren Lennert Mortensen.

Læs også Mobilkunder betaler internetregning

Den nye pris dækker altså over de omkostninger Tele har ved at levere Lanlink gennem allerede eksisterende kobbertråde. De samme kobbertråde, som bruges til at levere internet og fastnettelefoni. Derfor kunne man foranlediges til at tro, at prisen på internet også ryger i vejret.

Det er dog udelukket siger Teles direktør.

- Der ligger en landsstyrebeslutning om, at internetpriserne ikke må stige, så man kan sige, at det er ikke en mulighed, vi har.

 

Der ligger en mulig konflikt

Tele er altså i en situation, hvor de både skal levere internet til kostægtepriser, men samtidigt ikke må hæve prisen for internet, selvom Teles kostægte pris antageligt må være højere end den pris de levere til i dag.

Det skaber et muligt dilemma, hvilket Søren Lennert Mortensen også erkender.

- Det synes jeg du skal spørge politikerne om. Der ligger en mulig konflikt, men vi har som sagt valgt ikke at lade priserne stige.