Lejer: Elendige boliger koster kassen

INI's lejere klager over de dårlige boligforhold. INI henviser til Naalakkersuisut, som skal betale renoveringen.
Foto © : Reimer Iisaaq
09. februar 2015 10:10

Huslejen er for høj i for hold til den ringe kvalitet i de INI-administrerede boliger. Det siger en lejer fra Aasiaat til KNR.

 

De forældede ejendomme er nemlig svære at opvarme, og lejerne er nødt til at bruge tusinder af kroner hver måned alene til opvarmning.

Læs også Jess Svane vil have boliglejepriserne sænket

Tekla Broberg bor i en af de INI-administrerede huse i Aasiaat og har brugt mange penge i årenes løb, og nu bakker hun nu op om Inatsisartut-medlem Jess Svanes forslag om at bringe huslejen ned.

 

- Det er meget koldt. Der er ingen ordentlig isolation. Vi bruger meget silikone i vindueskammene, fordi vinden bare suser ind. Og vi bruger derfor mange penge til solar (brændstof, red.), og 200 liter er ikke nok om måneden, især i december og januar måned, siger Tekla Broberg, der derfor ønsker, at huslejen sænkes.

 

Herudover mener hun, at der skal bygges boliger, som passer til det arktiske klima. Og endelig håber hun på et tættere samarbejde, så lejerne får bedre boligforhold.

 

- INI og lejere bør holde møder og samarbejde mere, så der kan diskuteres, hvordan og hvorledes tingene kan ordnes. Og INI bør lytte mere til lejerne, når kritikken handler om, hvor dårlig isoleringen er. Jeg synes, at Naalakkersuisut og INI skal have større fokus på lejeboligernes forfatning, siger Tekla Broberg.

INI lægger ansvaret over på Selvstyret

Som svar på hendes kritik siger kommunikationschef i INI, Else Løvstrøm, til KNR, at selskabets inspektører hvert år laver rapporter, der fortæller ejerne om lejeboligernes tilstand.

Ejerne, Selvstyret, er derfor vidende om, hvordan lejlighederne i Wille Brandtsvej er isolerede og om boligerne er tætte.