Laust og Peter i krig med sæl

Hvis man er en af dem, som søndag aften sidder klæbet til fjernsynet, når DR's historiske underholdningsserie 1864 ruller over skærmen, så har man måske også bemærket at soldaterne bærer sælskindstornystre.

Og det er ikke bare en kreativ kostumedesigner, som har inviteret sælen ind i DR Byen og det historiske drama. Tornystrene er tro kopier af de originale fra krigen i 1864, fortæller Manon Rasmussen, DR´s kostumedesigner på 1864-serien.

- Vi har lavet tornystrene helt som de så ud dengang. Vi fik noget gammelt sælskind, som alligevel skulle være smidt ud. Det har vi så slidt ekstra ned, så det ser ud som noget, der har været i krig, siger hun.

I samarbejde med Dybbøl Bankes historiske center har Manon Rasmussen i arkiverne fundet frem til reglementet for den tids uniformer. Derfra ved man, at de danske soldater var foreskrevet, at de skulle bære et sælskindstornyster.

- Det er jo et fremragende materiale, som både er let og vandafvisende, fortæller Bjørn Østergaard, centerleder og museumsinspektør på Historiecenter Dybbøl Banke.

Læs mere om Laust, Peter og de øvrige hovedpersoner i tv-serien 1864 på DR’s hjemmeside.

Tv-serien sendes hver søndag kl. 20 på DR 1.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt