Laust og Peter i krig med sæl

Hvis man er en af dem, som søndag aften sidder klæbet til fjernsynet, når DR's historiske underholdningsserie 1864 ruller over skærmen, så har man måske også bemærket at soldaterne bærer sælskindstornystre.
Skrevet af Karsten Sommer
29. oktober 2014 10:49

Og det er ikke bare en kreativ kostumedesigner, som har inviteret sælen ind i DR Byen og det historiske drama. Tornystrene er tro kopier af de originale fra krigen i 1864, fortæller Manon Rasmussen, DR´s kostumedesigner på 1864-serien.

- Vi har lavet tornystrene helt som de så ud dengang. Vi fik noget gammelt sælskind, som alligevel skulle være smidt ud. Det har vi så slidt ekstra ned, så det ser ud som noget, der har været i krig, siger hun.

I samarbejde med Dybbøl Bankes historiske center har Manon Rasmussen i arkiverne fundet frem til reglementet for den tids uniformer. Derfra ved man, at de danske soldater var foreskrevet, at de skulle bære et sælskindstornyster.

- Det er jo et fremragende materiale, som både er let og vandafvisende, fortæller Bjørn Østergaard, centerleder og museumsinspektør på Historiecenter Dybbøl Banke.

Læs mere om Laust, Peter og de øvrige hovedpersoner i tv-serien 1864 på DR’s hjemmeside.

Tv-serien sendes hver søndag kl. 20 på DR 1.