- De var gode virkelig gode i dag, og man kan ikke sige at den ene gjorde det bedre end den anden. Det skal nok blive rigtig spændende, siger Lars-Emil JohansenFoto: KNR / Malik Brøns

Lars-Emil Johansen: Virkelig gode kandidater til formandsvalget

Manden bag Siumut - og nu menigt medlem af partiet - vil ikke pege på en favorit. Han mener dog, "at der er gode muligheder for, at der kan blive valgt en ny formand" på søndag.

Søndag inviterede Siumuts lokale afdeling i Nuuk til brunch.

I virkeligheden var det dog en slags vælgermøde for partiets medlemmer. For på søndag er der formandsvalg i Siumut, og to af de tre kandidater deltog i brunchen og præsenterede sig selv. De to var Vivian Motzfeldt og Erik Jensen.

Der måtte højst være 60 deltagere, og kort efter klokken 12, da arrangementet åbnede, måtte arrangørerne sætte et skilt udenfor døren – der er fyldt op.

Blandt deltagerne var Lars-Emil Johansen.

Han var medstifter af partiet i 1977. Han har løbende været formand for partiet, landstyreformand og formand for Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Siumut Nuuk inviterer til brunch på søndag - men Kielsen har andre planer

I dag har han en mere tilbagetrukket rolle og er blot menigt medlem af partiet.

Han følger dog stadig trofast udviklingen i partiet, og han og lyttede og klappede ad de to formandskandidater.

- Jeg synes, at vi i Siumut kan være stolte af, at der er så gode kandidater. Det bliver svært at vælge, hvem man skal stemme på til landsmødet, siger Lars-Emil Johansen.

 

Kandidaterne tog muligheden

Til arrangementet i kulturhuset Illorput fik formandskandidaterne spørgsmål af de fremmødte.

- De var virkelig gode i dag, og man kan ikke sige, at den ene gjorde det bedre end den anden. Det skal nok blive rigtig spændende, siger Lars-Emil Johansen. 

Siumuts landsmøde

 

 • På fredag starter Siumuts generalforsamling. Der vil være omkring 70 deltagere fra partiet, og det bliver holdt i Nuuk.

 

 • Kort beskrevet, lyder programmet sådan her:

 

 • Fredag: Generalforsamlingen åbnes med workshops.

 

 • Lørdag: Debat om partiets målsætninger.

 

 • Søndag: Debat, fremlæggelse af regnskab, valg til formand og bestyrelse.

 

 • Du kan følge med live her på knr.gl og KNR2 fra klokken 13 på søndag. 
   
 • Grunden til det er, at formandsvalget har en afgørende betydning for den fremtidige politiske ledelse af Grønland – herunder også på hvem der skal være formand for Naalakkersuisut
   

Formand for partiet Kim Kielsen stak også hovedet ind, men det var kort. Han måtte gå igen for at arbejde videre med finansloven.

Det forklarer ministersekræter for Kim Kielsen overfor KNR:

- Kim Kielsen arbejder i disse dage med forhandlinger om finansloven. Kim Kielsen kom forbi brunch-arrangementet, da han fik tid, men var nødt til at gå igen for at være med til forhandlingerne, skriver ministersekretær for Formanden for Naalakkersuisut i en mail. 

Ifølge Lars-Emil Johansen var det ikke et godt signal at sende, at formanden ikke var til stede under hele arrangementet.

- Det er ikke særlig godt, at formanden ikke er her. Da jeg var formand, var det vigtigt for mig at gøre mig umage for at kunne deltage til alle arrangementer lige før landsmødet.

- Men det skal vi selvfølgelig respektere, siger Lars-Emil Johansen bagefter om Kim Kielsens prioriteringer. 

Han vil ikke pege på en favorit blandt de to formandskandidater, der var til stede under brunchen. Men under Kim Kielsens fravær blomstrede de to andre formandskandidater, siger han.

- Nu er formanden ikke at finde her i dag, men jeg er sikker på, at der nok skal findes en ny formand blandt de to, der er med i dag. Det vil tiden vise, når vi kommer til landsmødet.

- Det giver dog rigtig gode muligheder for de to andre kandidater at præsentere dem selv på en god måde. Og det synes jeg, at de gjorde, siger Lars-Emil Johansen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt