- Medlemmer får mulighed for at mødes med kandidaterne. Vi skal synge sammen og komme i højtidsstemning før landsmødet, siger Inga Dora Markussen. Foto: Siumut Nuuk

Siumut Nuuk inviterer til brunch på søndag - men Kielsen har andre planer

Siumut Nuuk har inviteret partiets tre formandskandidater til en slags vælgermøde på søndag. Erik Jensen og Vivian Motzfeldt har takket ja.

I næste uge starter Siumuts landmøde i Nuuk. Her skal der vælges en formand og bestyrelse. Der er tre formandskandidater: Erik Jensen, Vivian Motzfeldt og Kim Kielsen.

I forbindelse med landsmødet vil Siumut Nuuk holde et arrangement på søndag, en uge før landsmødet. Og formandskandidaterne er inviteret til komme og fortælle om dem selv.

- Formandskandidaterne skal fortælle om sig selv. Vi ved godt, hvem de er, men vi vil gerne høre mere om, hvad de gemmer i deres hjerte. Arrangementet skal ikke handle så meget om politik. Det skal handle om at komme lidt nærmere på hinanden, siger Inga Dora Markussen, der er formand for Siumut Nuuk.

Foto: Vestnordisk Råd / Inga Dora Markussen.

- Medlemmer får mulighed for at mødes med kandidaterne. Vi skal synge sammen og komme i højtidsstemning før landsmødet.

Kim med andre planer

Torsdag formiddag har Erik Jensen og Vivian Motzfeldt takket ja til invitationen. Men Kim Kielsen, der er partiets nuværende formand, har dog andre planer på søndag, siger Inga Dora Markussen.

- Vi har inviteret Kim også, men han har desværre andre planer den dag. Men han vil komme, hvis han pludselig har tid, siger hun.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Kim Kielsen torsdag eftermiddag, det har dog ikke været muligt.

Vælgermødet er på søndag er fra klokken 12 til 15 i Illorput.

Det er en brunch, og der bliver serveret mad. Det koster en 50'er for voksne og 25 kroner for børn.

Der må dog højst være 60 deltagere i Illorput på grund af coronareglerne.

Siumut Nuuk har endnu ikke taget stilling til hvem de vil stemme på til landsmødet.

- Vi vil gerne lige høre, hvad kandidaterne har at sige, før vi tager stilling. Vi har nogle udfordringer her i landet, og vi regner med at høre mere om det til landsmødet, siger Inga Dora Markussen.

Formandskandidater i Siumut

Fredag i næste uge starter Siumuts landsmøde i Nuuk. Det varer frem til søndag, hvor der bliver valgt en formand og bestyrelse. Omkring 70 delegerede og ansatte vil deltage i landsmødet.

I weekenden fortalte KNR, at der er føget beskyldninger gennem luften mellem Vivian Motzfeldt og Kim Kielsen.

Vivian Motzfeldt beskylder Kim Kielsen for, at han blandt andet har truet med at smide hende ud af partiet.

Kim Kielsen har selv markeret sin politiske linje et par gange ved at sende to forslag ud: Først et oplæg til, at udenlandsk arbejdskraft, der kommer til landet, skal lære grønlandsk, hvis de vil arbejde i Grønland.

Det forslag stod han bag både som formand for Siumut og Naalakkersuisut. Men Demokraterne kritiserede og sagde, at den melding måtte være stå for hans egen regning.

Senest har Kim Kielsen sendt endnu et forslag ud  - denne gang kun som formand for Siumut. I det forslag opfordrer han folk i bygderne til at uddanne sig online. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt