Lars-Emil Johansen råber vagt i gevær

Naalakkersuisuts manglende opbakning til millionprojektet Newport i Ilulissat har fået formanden for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen (S), til tasterne.

KNR bragte i går historien om, at Qaasuitsup Kommunia føler sig nødsaget til at droppe millionprojektet Newport i Ilulissat, der både omfatter havn, lufthavn og hotelbyggeri, der som udgangspunkt skal finansieres af eksterne investorer.

Selvstyrets eneste bidrag skulle være at indskyde den eksisterende lufthavn.

LÆS OGSÅ Borgmester må skrinlægge drømmeprojekt

Det har fået formand for Inatsisartut, Lars-Emil Johansen, til tasterne, der skriver:

- Naalakkersuisut siger nej til en udenlandsk investering i en stor lufthavn i Ilulissat – oplyser KNR radioavis. Hvis nyheden står for troende, vil jeg hermed opfordre Naalakkersuisut om at genoverveje deres beslutning og om at tjekke deres parlamentariske bagland for at se, om de har parlamentarisk dækning for deres holdning i en så vigtig samfundsmæssig sag, skriver Lars-Emil Johansen i pressemeddelelse.

 

Yderst betænkeligt

- Det er yderst betænkeligt, at Naalakkersuisut vedblivende ikke viser større imødekommenhed over for vigtige investeringer, som udenlandske investorer er parat til at sætte penge i. Ilulissat lufthavn er et yderst vigtigt projekt, som fortjener en seriøs stillingtagen, slutter Lars-Emil Johansen.

Det nu skrinlagte Projekt Newport arbejdede med en anlægssum for lufthavnen på omkring 945 millioner kroner, finansieret af eksterne kilder.

LÆS OGSÅ Qaasuitsup Kommunia ønsker længere landingsbane

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt