Landstræner tror på sejr mod utraditionelle Mexico

Der er meget på spil, når de grønlandske håndboldkvinder onsdag aften møder Mexico ved de panamerikanske mesterskaber, som spilles i den cubanske hovedstad, Havanna, i disse dage.
27. maj 2015 07:01

Vinderen skal spille om den femteplads, som udløser kvalifikationskampe til VM, mens taberen må nøjes en placeringskamp om 7.-8. pladsen.

- Vi går jo altid på banen for at vinde. Mexico er et rigtig godt hold, men også et hold vi kan spille lige op med og et hold, vi kan slå, hvis vi rammer dagen.

- De spiller noget meget utraditionelt håndbold, og det har vi rigtig svært ved at vænne os til. Det er noget specielt håndbold, de spiller herovre. Og det bliver en svær kamp.

- Men lige nu er der stor optimisme på holdet. Spillerne er sultne og klar til at kæmpe. De er ikke tilfredse, siger landstræner Jakob Andreasen til KNR.

Stort potentiale
Tre hold har skilt sig ud – de brasilianske verdensmestre, Argentina og værterne fra Cuba. Mens Grønland endte på fjerdepladsen i den ene gruppe, men det skyldes bl.a. nogle uheldige skader i optakten.

- Men de andre hold er nogen, som vi kan slå og som vi på sigt vil slå. Hvis vi holder fast i den udvikling (vi er i gang med, red.).

- Vi er meget tilfredse med den måde, spillerne har opført sig på. Vi kunne godt have ønsket os at have vundet de sidste par kampe, men vi kan se, spillerne bliver bedre og bedre. Og vores spillestil bliver bedre og bedre.

- Der er ingen tvivl om, at Grønland vil få damehold med til VM på sigt, hvis vi kan blive ved med at udvikle os, som vi gør lige nu, fastslår landstræner Jakob Andreasen.

Kampen mod Mexico går i gang kl. 19 grønlandsk tid. Vinderen skal møde enten Paraguay eller Uruguay, som står over for hinanden kl. 15.