Landsretten stadfæster: Ung mand skal i forvaring for dobbeltdrab

To mennesker blev dræbt på brutalvis i Maniitsoq i december 2019. Nu har landsretten sat punktum og stadfæstet kredsrettens dom.
Landsretten stadfæster kredsrettens dom og sender en 23-årig mand i forvaring for drabet på to personer i Maniitsoq sidste år. Arkivfoto. Foto © : KNR // Anton Gundersen Lihn
16. februar 2021 16:29

En ung mand skal i forvaring på ubestemt tid for på brutalvis at have dræbt en mand og en kvinde i Maniitsoq i 2019.

Landsretten har nemlig i dag stadfæstet den dom, som Qeqqata Kredsret var kommet frem til.

Det står der i en pressemeddelelse.

Drabene fandt sted i december sidste år. Her modtog politiets vagtcentral i Maniitsoq en opringning fra en borger, der havde fundet to døde på en privatadresse i byen. 

Politiet rykkede ud til stedet og fandt en 55-årig mand og en 51-årig kvinde, der var blevet stukket med forskellige knive mindst 39 og 70 gange. 

Anklager: to mennesker blev dræbt på brutal vis

Manden blev i december sidste år kendt skyldig i kredsretten, men valgte at anke til formildelse. Det betød, at sagen skulle for landsretten, men her skulle man ikke skal tage stilling til, hvorvidt den unge mand var skyldig eller ej. 

Retten skulle blot forholde sig til, om straffen - altså forvaring - var passende. Det har den så gjort i dag, og landsretten er kommet frem til samme afgørelse, som kredsretten.

LÆS OGSÅ Ung mand skal i forvaring for dobbeltdrab i Maniitsoq

Det er anklagemyndigheden yderst tilfreds med, påpeger Emil Maegaard-Hoffmann, der er anklagerfuldmægtig, og som førte sagen i retten.

- Nu er der blevet sat et punktum i denne tragiske sag, hvor to mennesker blev dræbt på brutal vis. Heldigvis førte politiets grundige efterforskningsarbejde til, at den ansvarlige person blev stillet til ansvar for sine gerninger, siger Emil Maegaard-Hoffmann i pressemeddelelsen.