Landslægeembedet om vaccinationer: Intet bekymrende

Selvom flere oprindeligt har takket nej, ønsker de nu at blive vaccineret, oplyser Paneeraq Noahsen fra Landslægeembedet.
- De vaccinerede har det godt. Der bliver fulgt med fra sundhedsvæsnet og de holder os opdateret, fortæller uddannelseslæge Paneeraq Noahsen i et interview i Qanorooq. Foto © : KNR
31. januar 2021 16:12

2.584 personer var fredag blevet vaccineret mod covid-19 i Grønland.

Det viser tal fra Landslægeembedet.

LÆS OGSÅ Stor efterspørgsel på vacciner: Det går langsommere end forventet

Ældre, beboere på plejehjem og ansatte i sundhedssystemet har fået tilbudt stik fra de første forsyninger af vaccinen fra medicinanlselskabet Pfizer og BioNTech.

Selvom flere oprindeligt har takket nej, ønsker de nu at blive vaccineret. Indtil videre har der ikke været problemer, eller slemme bivirkninger for de første, der har fået stikket, oplyser Landslægeembedet.

- De vaccinerede har det godt. Der bliver fulgt med fra sundhedsvæsnet og de holder os opdateret, fortæller uddannelseslæge Paneeraq Noahsen i et interview i Qanorooq.

Hvis nogen oplever ubehag vil det blive nedført i deres journal og så vil Landslægeembedet få besked, lyder det videre.

- Men der er ikke sket noget, som er bekymrende, siger Paneeraq Noahsen.

Den næste vaccine, der skal sendes til Grønland, er fra det amerikanske selskab Moderna. Det vides endnu ikke, hvornår de ankommer, udtalte naalakkersuisoq for sundhed, Anna Wangenheim (D), på et pressemøde i onsdags.