Landslæge: Der er ved at være styr på smitte på Færøerne

Ifølge de seneste tal er der dokumenteret 115 coronasmittede i dagene efter den nationale Olajfest i slutningen af juli.
Det var efter den nationale Olajfest 28.-29. juli, at Færøerne oplevede en kraftig stigning i smittede. Ifølge de seneste tal er der dokumenteret 115 coronasmittede i dagene efter Olajfesten. Arkivfoto Foto © : EileenSanda / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)
13. august 2020 11:59

Der er ved at komme styr på coronasmitten i Færøerne. Landslægen på ø-nationen understreger dog, at faren endnu ikke er drevet over.

Det skriver det Færøske Nyhedsbureau

De seneste tal fra onsdag. De viser, at der er fundet tre nye smittede – og i løbet af den sidste uge er der sket et fald i antallet af smittede. 

LÆS OGSÅ Færøerne er ramt coronaudbrud

Færøerne har ellers været så godt som coronafrit, men 6. august nåede øerne op på 38 smittede på én dag. Det var en markant stigning.

Karantæne og test i Grønland

Ifølge landslæge Lars Fodgaard Møller er det langt det højeste, man har fundet en enkelt dag.

Det var efter den nationale Olajfest 28.-29. juli, at Færøerne oplevede en kraftig stigning i smittede. Ifølge de seneste tal er der dokumenteret 115 coronasmittede i dagene efter Olajfesten.

- Vi ser en geografisk smitteudbredelse, men samtidig bliver antallet af tilfælde færre, og det glæder vi over. Tallene viser også, at færingerne tager situationen med alvor, siger landslæge Lars Fodgaard Møller til Det Færøske Nyhedsbureau.

LÆS OGSÅ Nye regler: Rejsende fra Færøerne skal i karantæne eller coronatestes, når de kommer til Grønland

Flere end 900 personer sidder lige nu karantæne. 

Efter smitteudbruddet den sidste uge har Norge valgt at fraråde rejser til Færøerne.

Naalakkersuisut besluttede tirsdag, at indrejsende fra Færøerne enten skal i karantæne i to uger eller testes for corona fem dage efter ankomst i Grønland.