Se billederne: Landsholdet er kommet hjem

VM er slut for landsholdet, og i dag landede flere af spillerne i Nuuk. Her stod familier og venner klar med flag og store krammere.
15. december 2023 19:52

I dag landede flere af landsholdspillerne igen i Nuuk.

VM er ovre, og det har budt på massere af kampe og store oplevelser.

Efter 22 år trådte landets kvindelandshold i håndbold igen ind på verdens største scene.

For en finalesejr over Canada på 17-15 tilbage i juni betød, at landsholdet havde sikret sig en billet til VM 2023.

Det startede 29. november, hvor Grønland åbnede ballet, mod selveste Norge.

De regerende verdensmestre og storfavoritterne til at vinde hele turneringen – også var de endda også på hjemmebane i Stavanger.

Men det var ikke noget, der skræmte landsholdet.

De kom nemlig flyvende fra start, og faktisk var det svært for de forsvarende verdensmestre at trække fra. Efter et kvarter var stillingen nemlig næsten helt lige, og Norge førte kun med sølle to mål 8-6.

Norge fandt dog storspillet frem og vandt kampen 43-11.

I den næste kamp ventede stornationen Sydkorea, som befolkningsmæssigt er over 900 gange større end Grønland.

Så stor var forskellen dog ikke i kampen, som landsholdet tabte med 11 mål.

I den sidste gruppekamp ventede de store og stærke spillere fra Østrig.

Men på trods af fysikken fik landsholdet flere gange løbet om hjørner med de østrigske forsvarsspillere, og de endte faktisk med at sætte scoringsrekord for Grønland ved et VM med hele 23 mål.

Kampen blev dog tabt 43-23, og dermed blev det til tre nederlag i puljen.

Men holdets evige vilje og glæde over selv de mindste ting har med garanti banet sig vej ind i flere hjerter.

Og det var ikke kun på banen, at landsholdet gjorde sig positivt bemærket i Stavanger. Over 100 fans havde nemlig fundet vej til tilskuerpladserne og skabte en så god kulisse, at arrangørerne flere gange kaldte de grønlandske fans for turneringens bedste.

Foto © : KNR / Johasinnguaq Olsen

Videre til Presidents Cup

VM var dog langt fra slut efter de tre nederlag i puljen. Alle skal nemlig have en placering, og derfor skulle holdene, der sluttede sidst i puljerne, videre til Frederikshavn og kæmpe om pladserne fra 25. til 32. pladsen.

Her ventede Island, Kina, Paraguay og Iran.

Kampen mod Island blev til et stort nederlag, mens en dårlig første halvleg mod Kina blev udslagsgivende til trods for, at landsholdet nærmest var forandret og scorede flere mål end Kina i anden halvleg.

Det blev dog til et nederlag på 32-24 til Kina.

I den næstsidste kamp ventede Paraguay, og det var en neglebider. Hele kampen var nemlig uhyre tæt og blev først afgjort i de sidste minutter. Det blev til et smalt to-mål nederlag.

Derfor skulle landsholdet spille den sidste kamp om 31. pladsen mod Iran. Den kamp blev vundet af Iran med 28-23.