Grønland taber den sidste VM-kamp

Efter en tæt og nervepirrende kamp mod Iran ender det med endnu et nederlag til det grønlandske håndboldlandshold, der dermed slutter på sidstepladsen ved VM i håndbold.
Det blev en hård affære, da de grønlandske kvinder tabte til Iran i kampen om bundplaceringerne. Foto © : Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Skrevet af Thor Bill
13. december 2023 11:50

Det var allersidste chance for at få en sejr med hjem for det grønlandske kvindelandshold, da de onsdag formiddag mødte Iran i kampen om 31. pladsen ved VM.

Men på trods af flere flotte scoringer, så blev den sidste kamp alligevel en rodet affære, som endte med et bittert nederlag på 23-28.

Det startede ellers godt. Iran fik ganske vist kampens første scoring, men herefter var det de grønlandske kvinder, der viste de bedste takter. Ivalu Bjerge scorede Grønlands to indledende mål, og i den anden ende var målmand Rina Møller Lorentzen skyld i to brændte iranske straffekast.

Dermed var stillingen efter 12 minutter 5-1 til Grønland.

Efter en god start lykkedes det dog Iran at spille sig op, så kampen blev en noget mere lige affære. Efter første halvveg kunne de to hold dermed gå til pause med stillingen 12-12.

Iran-Grønland: 28-23

Anden halvveg startede noget mere udfordrende for de grønlandske kvinder, og Iran fik også bragt sig foran flere gange. En yderst velspillende Ivalu Bjerge fik dog med tre scoringer i træk holdt Grønland med i kampen, der bølgede frem og tilbage.

Halvlegen var præget af hårdt spil og flere udvisninger til begge hold, hvilket lod til at skabe flest problemer for Grønland, der midt i halvlegen kunne se Iran bringe sig foran med to mål.

I det iranske mål gjorde målmand Fatameh Khalili Behfar livet ualmindelig surt for de grønlandske spillere med den ene gode redning efter den anden. Samtidig kunne de iranske spillere langsomt udbygge deres føring til fem mål ved slutfløjtet.

Efter kampen blev den grønlandske topscorer Ivalu Bjerge kåret til kampens spiller.

Med nederlaget slutter Grønland absolut nederst på 32. pladsen.