Landshold flytter træningslejr til Danmark

Kvindelandsholdet i håndbold har flyttet deres vigtige forberedelsestur fra Island til Danmark. Det fortæller landstræner Johannes Groth til KNR.
Skrevet af Kenneth Elkjær
30. januar 2017 14:40

17. januar kunne vi her på KNR fortælle, at kvindelandsholdets nye træner havde udtaget sin første trup, der skal til Island i weekenden den 9. til 13. februar for at forberede sig til den vigtige NORCA-turnering, der bliver spillet i marts.

Men den plan er nu blevet ændret, og holdet rejser i stedet til Danmark for at forberede sig. Landstræneren forklarer, at han frygter, at spillerne vil have svært ved at fokusere fuldt ud på håndbolden, efter den tragiske sag om Birna Brjansdottir, der formodes dræbt.

- Nogle af pigerne vil måske føle sig utrygge, og så kan de ikke koncentrere sig 100 procent om håndbolden, siger landstræner Johannes Groth, der forklarer, at beslutningen blev taget, mens sagen om den forsvundne kvinde i Reykjavik var på sit højeste. 

- Vi skulle tage en hurtig beslutning, og alt fokus skal være på håndbolden, så vi tager til Danmark i stedet, siger han.

Han siger dog samtidig, at beslutningen ikke bunder i en konkret frygt for kvindernes sikkerhed.

- Der ville selvfølgelig ikke ske noget, men det er en meget speciel situation, siger Johannes Groth, der ikke ønsker at fortælle, om det er efter ønske fra landsholdstruppen, at forberedelsesturen bliver flyttet.

Du kan se, hvem der er udtaget her:

LÆS OGSÅ Ny landstræner klar med sin første trup