Arctic Umiaq Line: Længere ophold i bygder giver pote for alle

Arctic Umiaq Line har forsøgt sig med længere stop i bygderne langs vestkysten, og det har smittet positivt af på de små samfund.
Passagerskibet Sarfaq Ittuk udvider sine anløbstider i bygder efter succesfuldt forsøg op ad vestkysten. Foto © : Arctic Umiaq Line
10. november 2023 13:32

Som et forsøg har Arctic Umiaq Line sejlet med længere stop i bygderne langs vestkysten, og det tiltag har været en succes for både lokale, turister og erhvervsfolk, skriver Arctic Uniaq Line i en pressemeddelelse.

- Det er positivt at opleve, hvordan fjerne og mindre bosteder styrkes, når skibet øger sit tilstedeværelse, udtaler direktøren for rederiet, Jens-Jakob Sandgreen, blandt andet i pressemeddelelsen.

Forsøget betød, at en tur fra Nanortalik til Upernavik tog to uger, mens en tur mellem Qaqortoq og Ilulissat kunne gøres på en uge. Nøglen til den nye rejseform ligger i, at de lange strækninger bliver sejlet om natten, hvor passagerne sover på skibet efterfulgt af et par timers ophold i udvalgte bygder.

- Udover at servicere den lokale rejsende og turisten har vi med et passagerskib med plads til mere end 200 overnattende gæster en mulighed for at udvikle servicen til borgeren og lokale erhverv med øget tilstedeværelse.

Tiltrækker flere passagerer

Med den nye rejseform, hvor rederiet går fra at være i havn omkring et kvarter til et par timers tid i stedet, betyder, at rederiet ikke kun tiltrækker en ny type passager, men langt flere.

- Vi erfarer, at en anløbstid på et par timer ikke kun tiltrækker det betydningsfulde staycation-segment, men også arbejdsrejsende med tid til at servicere borgerne langs kysten, udtaler rederiets direktør.

Det er første gang rederiet forsøger sig med at sejle nord for Ilulissat, og succesen med forsøget betyder, at rederiet fra 2024 vil have en fast to ugers rute mellem Uummannaq og Nanortalik fra 1. juni til 19. oktober.