Løsning på vej til KNT-ansatte

Det ser ud til, at de uheldige medarbejdere i KNT Niaqornat nu endelig får deres brev fra ledelsen. Den fungerende bestyrelsesformand vil nu skrive til kommunen, at produktionsanlægget står stille, så de kan få arbejdsmarkedsydelse.
Skrevet af Jaaku Lyberth
18. februar 2015 18:49

Siden midten af januar har to mænd, Kununnguaq Heilmann og Niels Rasmussen stået i en situation, hvor virksomheden ikke havde udbetalt løn, og hvor kommunen ikke så sig i stand til at give arbejdsløshedsunderstøttelse.

De fik ingen løn for en halv måneds arbejde, da fiskeprodutionsselskabet KNT stod i et ledelsestomrum, efter direktøren fratrådte den 19. december. Også den tidligere bestyrelsesformand var fratrådt. Fra Kommunen lyder det, at mændene manglede dokumentation på, at de har mistet deres arbejde.

Læs også SIK er gået ind i sag om KNT-ansatte i Niaqornat

Men det er slut i dag. Fungerende bestyrelsesformand for anpartsselskabet KNT, Jakob Kruse fra Uumannaq, meddeler her til middag, at de to medarbejdere nu kan få dokument for at fabrikken i Niaqornat er foreløbig lukket, siger han.

- Jeg har lige modtaget papirerne fra Niaqornat, og når jeg har underskrevet dokumentet, sender jeg det videre til de respektive myndigheder, der skal bruge det.

De to medarbejdere i Niaqornat Kununnguaq Heilmann og Niels Rasmussen kan nu få udbetalt offentlige ydelser, fortæller Jakob Kruse.

Læs også Uden løn siden jul - kan ikke få hjælp fra kommunen

Anpartsselskabet KNT holdt generalforsamling sidste år i december, hvor medejer og medlem i bestyrelsen den nuværende naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Karl Kristian Kruse (S), trådte ud.  

Den fungerende bestyrelsesformand Jakob Kruse ved  i øjeblikket ikke, hvornår der skal afholdes generalforsamling, da forhandlingerne om mulig overtagelse af KNT med andet selskab, nemlig  Kitaa Seafood i Nuuk, er i gang.