Bredt flertal breder sig bag salg af alkoholfri øl

Et bredt politisk flertal tegner sig bag Demokraternes forslag om at lempe reglerne, så der lettere kan importeres og sælge alkoholfri øl herhjemme.
Skrevet af Mathies Hvid Toft
04. maj 2019 11:54

I marts foreslog Justus Hansen fra Demokraterne, at man skal undtage alkoholfri øl fra emballagebekendtgørelsen, så det bliver lettere at importere og dermed sælge alkoholfri øl i Grønland.

Det forslag har nu fået et gevaldigt rygstød af Erhvervs- og Råstofudvalget i Inatsisartut. Det viser en betænkning fra udvalget.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut knapper op for de alkoholfrie øl

- Et enigt udvalg indstiller forslaget til vedtagelse, skriver udvalget om Justus Hansens forslag.

Udvalget består af repræsentanter fra Siumut, Inuit Ataqatigiit, Atassut, Samarbejdspartiet og Demokraatit, og derved ligner det et forslag, der vil blive endeligt vedtaget.

Frygter ikke svineri

I behandlingen af forslaget lægger udvalget blandt andet vægt på, at der er en lille efterspørgsel på alkoholfri øl. Der forventes derfor ikke store konsekvenser ved at lempe reglerne.

Der henvises desuden til, at der allerede i dag sælges dåser indenfor andre drikkevarekategorier uden, at der har været miljøproblemer.

- I dag kan der købes forskellige mærker af dåseenergidrikke med kulsyre også i de områder, hvor emballagebekendtgørelsen har gyldighed - herunder f.eks. Redbull, Cult mfl., skriver udvalget og uddyber:

- Selvom borgerne i dag har adgang til disse drikke på dåser, synes antallet af synlige aluminiumsdåser i bybilledet at være ganske begrænset, vurderer Erhvervs- og Råstofudvalget.

Forslaget skal efter planen andenbehandles 9. maj, og det støttes også af Naalakkersuisut.