Folketingsvalg 2015 Løkke opgiver flertalsregering

Lars Løkke Rasmussen vil i stedet forsøge at danne en mindretalsregering. Det kræver en ny dronningerunde.

Der bliver ikke dannet en flertalsregering med de borgerlige partier. Lars Løkke Rasmussen opgiver missionen om at danne flertalsregering med DF, Liberal Alliance og De Konservative. Det oplyser han søndag eftermiddag på Christiansborg.

 - Jeg har haft samtaler med alle folketingets partier, og min konklusion er, at det ikke lader sig gøre at danne en flertalsregering.

- Jeg mærker en positiv stemning blandt alle partier over for et bredt samarbejde, og en flertalsregering vil give et meget snævert parlamentarisk rum at manøvrere i, siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs også Aaja og Aleqa taler med Lars Løkke

Nu skal Lars Løkke Rasmussen i stedet for forsøge at danne en mindretalsregering. Det kræver en ny dronningerunde.

Lars Løkke Rasmussen vil mandag formiddag gå til dronningen, siger han.

- Jeg vil meddele dette til dronningen, som formentlig vil hidkalde statsministeren (Helle Thorning-Schmidt (S), red.) for at konsultere hende, og så kommer der en ny dronningerunde, siger Løkke, der ikke har mere at tilføje.

Lars Løkke Rasmussen havde efter den første dronningerunde fredag fået mandat til at forsøge at danne en regering med de fire borgerlige partier, men som ventet blev den mission meget vanskelig.

Læs også Lars Løkke overfor svære forhandlinger

Allerede efter forhandlingerne med samtlige af Folketingets partier lørdag erkendte Lars Løkke Rasmussen, at opgaven var svær.

Spørgsmålet nu er naturligvis, hvilke partier en mindretalsregering skal dannes sammen med. Mest oplagt vil være at få DF med for at skabe en stabil regering.

Kommentarer