Lærerforening: Nej til særlige læringsmål om Rigsfællesskabet

Danmarks Lærerforening bakker ikke op om, at der skal laves særlige mål for, hvad de danske folkeskoleelever skal lære om rigsfællesskabet.
Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening. Foto © : Danmarks Lærerforening
30. oktober 2015 08:05

Sådan lyder udmeldingen fra foreningens næstformand.

Udmeldingen kommer, efter Institut for Menneskerettigheder har foreslået, at den danske folkeskole skal undervise mere konkret i historien om Grønland og Danmark.

Og tanken er umiddelbar god, mener man hos Danmarks Lærerforening. Men det skal ikke ske ved hjælp af læringsmål, som er bestemt af Folketinget, siger næstformand Dorte Lange:

- Det er en god idé at undervise i forhold om andre kulturer, så eleverne får kendskab til dem. Men vi har en meget klar holdning om, at vi er imod læringsmål, som ikke er sat af lærerne og eleverne selv, siger hun.

LÆS OGSÅ Skrappere krav til undervisning om Grønland

Forslaget om, at der skal særlige regler for, hvad danske skoleelever skal lære om Grønland, kommer, efter en rapport viser, at hver femte grønlændere i Danmark det seneste år har oplevet at blive diskrimineret på baggrund af deres grønlandske baggrund.

Og det bør der gøres noget ved - også i folkeskolen, siger Dorte Lange.

Men hun mener, at det bør ske ved, at lærerne får bedre tid til at forberede deres undervisning og diskutere, hvad undervisningen om Grønland skal indeholde.

Også Socialdemokraterne i Danmark har afvist, at der skal skrappere regler for undervisningen om rigsfællesskabet i den danske folkeskole.