Sundhedspersonalet bliver sendt til Italien gennem EU's civilbeskyttelsemekanisme, som er et samarbejdssystem i EU om nødhjælp ved katastrofer.Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

Læger og sygeplejersker fra Norge og Rumænien sendes til Italien

Et hold af europæisk sundhedspersonale bliver straks sendt til Italien gennem EU's civilbeskyttelsesmekanisme.

Der er mere hjælp på vej fra EU til Italien, som er hårdest ramt af coronavirus og har allerflest registrerede dødsfald som følge af virusset på verdensplan.

Et hold af europæiske læger og sygeplejersker fra Norge og Rumænien bliver straks sendt til Milano og Bergamo i Italien for at hjælpe det italienske sundhedspersonale i arbejdet med at bekæmpe coronavirus.

Sundhedspersonalet bliver sendt til Italien gennem EU's civilbeskyttelsemekanisme, som er et samarbejdssystem i EU om nødhjælp ved katastrofer.

LÆS OGSÅ Over 787.000 verden over er bekræftet smittet med coronavirus

Det meddeler EU-Kommissionens krisekommissær, Janez Lenarcic, tirsdag.

- Vi ved, at Italien er blevet særligt hårdt ramt af coronavirusset.

- Realiteten er, at Italien ikke står alene. EU står solidarisk med Italien. I dag vil disse to hold af sundhedspersonale blive sendt til to hårdt ramte områder. Det er europæisk solidaritet i aktion, siger han.

Rumænien sender 11 læger og seks sygeplejersker fra hele landet til Italien, meddeler leder af beredskabsafdelingen i Rumænien Raed Arafat. Det skriver AFP.

Kommentarer