Læger kritiserer Trump for at bringe andre i fare med køretur

Det Hvide Hus mener, at præsident Trump havde truffet sine forholdsregler inden kort køretur væk fra hospital.
- Risikoen for at overføre covid-19 derinde er så stor, som den kan blive. Uansvarligheden er forbløffende, lyder det fra doktor James Phillips, som er ansat ved Walter Reed Medical Center. Foto © : Alex Edelman/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
05. oktober 2020 08:05

Tidligere agenter for Secret Service og sundhedseksperter mener, at coronasmittede Donald Trump med en køretur søndag handlede uansvarligt.

I sin sorte, skudsikre bil kørte præsidenten en kort tur væk fra Walter Reed Medical Center, hvor han er indlagt for at blive behandlet for coronavirus.

Inde fra bilen vinkede han til flere forsamlede i nærheden, hvorefter han kørte tilbage til hospitalet.

LÆS OGSÅ Mere end ti personer i Trumps smittekæde

Blandt dem, der kritiserer præsidenten, er doktor James Phillips, som er ansat ved Walter Reed Medical Center.

- Præsidentens firehjulstrækker er ikke blot skudsikker, men også hermetisk aflukket i tilfælde af et kemisk angreb, skriver han på Twitter.

- Risikoen for at overføre covid-19 derinde er så stor, som den kan blive. Uansvarligheden er forbløffende, lyder det fra James Phillips.

Talsmand for Det Hvide Hus Judd Deere siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at der var blevet taget "passende" forholdsregler for at beskytte Trump og hans ansatte. Der var blandt andet smitteværn, forklarer han.