Mere end ti personer i Trumps smittekæde

Den amerikanske præsident bekræftede fredag, at han og førstedamen er smittet med coronavirus. Mere end ti personer med tilknytning til Det Hvide Hus er nu smittede.
Foto © : Gage Skidmore/Flickr Creative Commons
03. oktober 2020 14:31

USA's præsident, Donald Trump, meddelte fredag, at både han og førstedamen, Melania Trump, er blevet testet positive for coronavirus.

Siden har en række personer, der har mødtes med præsidenten i løbet af ugen bekræftet, at de også er testet positive for virusset.

Foreløbig er det offentligt kendt, at ti personer, der arbejder i Det Hvide Hus, er konstateret smittet.

Desuden er tre journalister, der arbejder med relation til det Hvide Hus samt en pressemedarbejder testet positiv for corona virus.

Præsidenten befinder sig lige nu på et militærhospital, hvor han bliver behandlet med lægemidlet Remdesivir.

Donald Trump blev fredag flyttet til hospitalet fra Det Hvide Hus for at være på forkant med situationen.

- Ud fra et forsigtighedsprincip og efter anbefaling fra sine læger og medicinske eksperter vil præsidenten arbejde fra præsidentkontoret på Walter Reed de kommende dage, oplyste Kayleigh McEnany, talskvinde for Det Hvide Hus, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hun fortalte videre, at præsidenten har milde symptomer, og at Trump for en sikkerheds skyld er blevet behandlet med en enkelt dosis antistofcocktail, der fortsat er under udvikling.

Antistofcocktailen fra biotekvirksomheden Regeneron menes at kunne bekæmpe virusset.

Præsident Donald Trump har det "rigtigt godt". Det siger hans læge, Sean Conley, ved et pressemøde udenfor Walter Reed Hospital.

Conley siger, at han er "ekstremt tilfreds" med de fremskridt, Trump gør.

Præsidenten har været feberfri i 24 timer og har ikke brug for at få tilført kunstig ilt. Han har ikke problemer med selv at trække vejret, lyder det.

Det går også bedre med hans hoste, oplyser lægen.

- Denne morgen er præsidenten ikke på ilt, han har ikke vanskeligheder ved at trække vejret eller gå omkring i Det Hvide Hus-afsnittet ovenpå, siger Conley.