Læger frygter mæslinge-epidemi

Kun halvdelen af de over 15 måneder gamle børn i Nuuk bliver vaccineret mod mæslinger, fåresyge og røde hunde, skriver Sermitsiaq.AG.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel
Skrevet af Karsten Sommer
25. januar 2017 11:52

Mange forældre glemmer nemlig at få deres børn vaccineret med den såkaldte MFR- vaccine og det bekymrer Dronning Ingrids Sundhedscenter i Nuuk.

Det skriver Sermitsiaq.AG.

Nyeste tal viser at kun cirka 50 procent af børn over 15 måneder får vaccinen, og det er langt fra den ønskede vaccinationsdækning på 95 procent, som vil kunne sikre mod en epidemi, siger læge Michael Lynge Pedersen fra lægeklinikken på Dronning Ingrids Sundhedscenter til Sermitsiaq.ag.

- Der kommer folk, der er smittet med mæslinger, til Danmark hvert år, hvor der nogen gange opstår mindre epidemier. Og når man tænker på, hvor meget der bliver rejst mellem Danmark og Grønland, så er der en reel fare for at folk, der ikke er vaccineret mod mæslinger bliver smittet.

- Det har derfor en afgørende betydning af børn over 15 måneder får MFR vaccine, hvis vi skal undgå en mæslinge-epidemi, siger han.

LÆS OGSÅ Ingen mæslinger her

Mæslinger er en meget smitsom børnesygdom, som i sjældne tilfælde kan medføre alvorlige mén og dødsfald. Voksne rammes særlig hårdt. Den har nu har været holdt nede efter omfattende vaccinationsprogram, hvor børn over 15 måneder bliver vaccineret, skriver Sermitsiaq.ag.

Sundhedscentret frygter at der kan opstå epidemi og holder derfor åben vaccinationsdag lørdag den 4.februar, hvor der bliver givet MFR-vaccine for børn over 15 måneder uden tidsbestilling.