Læge: Nej, vi tester ikke de 11 coronasmittede i Nuuk igen

På Færøerne er der otte, som er testet positive for coronavirus for anden gang. Men de smitter ikke andre, siger Paneeraq Noahsen fra Landslægeembedet.
Paneeraq Noahsen er læge i Landslægeembedet. Hun vurderer ikke, at opblusningen af COVID-19-virus hos de otte færinger giver anledning til at teste de 11 grønlandske borgere, der har været smittet med coronavirus. Foto © : KNR
Skrevet af Anders Dall
29. april 2020 11:18

På Færøerne er otte personer, som har været smittet med coronavirus én gang, blevet testet positive igen. 

I Nuuk har 11 mennesker været smittet med coronavirus, og de er alle raske igen. Men situationen på Færøerne får ikke Landslægeembedet til at anbefale nye prøver af de 11.

LÆS OGSÅ Færøerne: Otte coronapatienter blev umiddelbart raske – men nu er de testet positive igen

Det siger Paneeraq Noahsen, der er læge i Landslægeembedet.

- Som landslægen på Færøerne har sagt, er det nogle virusrester, man har fundet. Det betyder ikke, at man er smittet på ny, eller at man stadigvæk kan smitte, siger Paneeraq Noahsen.

Blev ikke helt raske

Ifølge den den færøske landslæge Lars Fodgaard Møller bærer de otte coronapositive færinger formentlig rundt på den samme virus, som gjorde dem syge til at begynde med.   

- Vi tror, at de bare ikke er blevet helt raske. De har haft virus eller død i virus i kroppen, sagde han til P1 Morgen.

Og derfor er der heller ikke brug for at teste de 11 i Nuuk igen.

- Nej, der er ingen grund til at teste igen, når man ikke mener, at folk kan smitte igen, siger Paneeraq Noahsen.

LÆS OGSÅ Færing om raske coronasmittede: Nu er folk forvirrede

Der er ikke noget videnskabeligt belæg for, at de, der er raskmeldte, på et senere tidspunkt kan smitte igen. Det er der ikke noget, der tyder på, så derfor er der ingen grund til at begynde at teste dem igen, siger hun.   

I Grønland er der ikke fundet nye smittede siden 4. april.

Førøerne har haft 187 coronasmittede.