Kunstner bag nyt julemærke fandt inspiration hos bedsteforældrene

Paneeraq Grønvolds værk blev valgt foran 20-25 andre kunstnere, fordi værket er fyldt med julestemning, forklarer Julemærkefonden.
Julemærket for 2019.
02. november 2019 18:36

Den nyudsprungne kunstner Paneeraq Grønvold har illustreret årets julemærke.

Og hun har fundet inspiration i den hyggelige jul hos bedsteforældrene.

- Da jeg skulle til at sende ind til julemærket, så tænkte jeg: Hvad er det første, jeg kommer i tanke om, når jeg tænker på jul? Det første, jeg kom i tanke om, var julen hos mine bedsteforældre. Det var rigtig vigtigt for mig som barn og naturligvis også den dag i dag. Det første, jeg ville have med i mærket, var varmen, og så møblerne hjemme hos min bedstemor, som er lidt gamle og ikke særligt dyre. Og så også børnene i et fællesskab, siger Paneeraq Grønvold.

LÆS OGSÅ Ung kunstner bag årets julemærke

Det er 46. gang, at julemærket præsenteres, og omkring 20-25 kunstnere indsendte forslag i år. Så hvorfor faldt valget lige netop på Paneeraq Grønvold.

Det forklarer Helena Jensen, der er formand for Julemærkefonden, her.

- Vi har valgt Paneeraqs værk, fordi der er meget julestemning; det er varmt og man kan se sammenholdet i familien gennem generationerne. Og så kan man se det lille juletræ i baggrunden, et lille juletræ lavet af enebærbuske som i gamle dage, siger Helena Jensen.

LÆS OGSÅ Her er årets julemærke

Julemærket blev introduceret i 1974 for at gavne den grønlandske kultur. Fondens indtægter bruges blandt andet til grønlandske kultur- og kunstprojekter.