Kujalleq-lærere bliver klogere på rettigheder

I den forløbne weekend har lærere fra stort set alle byer og bygder i Kommune Kujalleq deltaget i børneorganisationen NAKUUSAs kursus om børns rettigheder.
Foto © : Jaaku Lyberth/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
18. april 2016 07:35

NAKUUSA anser lærerne og kommunerne som de vigtigste samarbejdspartnere i børnerettighedsprojektet
 ”Vores hverdag, vores stemmer”, hvis formål er at give skolebørn bedre viden om deres rettigheder og at sikre inddragelse af børn og unges meninger i lokale forhold, der vedrører dem.  

Projektet skal blandt andet etablere et talerør for børn fra selv den mindste af landets 84 skoler til kommunalbestyrelserne i de fire kommuner - men også omvendt.

- Projektet vil give børnene den indflydelse, de har ret til ifølge FNs Børnekonvention, men forhåbentlig vil hele det grønlandske samfund i fremtiden også kunne nyde godt af børn og unge, der allerede i skolen har lært at deltage i samfundsdebatten, fortæller projektleder i NAKUUSA Najaaraq Møller i en pressemeddelelse.

Læs også Nakuusa lancerer e-bøger til 3-6 årige

Allerede i efteråret 2015 deltog lærere fra Kommuneqarfik Sermersooq og Qeqqata Kommunia i NAKUUSAs kursus

- Vi har nu undervist lærere i de tre kommuner - Qeqqata, Sermersooq og Kujalleq og vi glæder os til forhåbentligt at begynde samarbejdet med Qaasuitsup Kommunia senere i år, så vi på alle skoler i landet har skabt en kommunikationslinje fra skolerne til kommunalbestyrelserne, uddyber Najaaraq Møller.

Og Kujalleq-lærerne føler også at weekendens kursus har rustet dem bedre til de kommende opgaver:

 - Jeg er blevet meget klogere på, hvad børns rettigheder er og hvordan jeg kan undervise i dem. Og så er det godt at NAKUUSA har inviteret lærere også fra de små skoler, som som ellers er meget isolerede til dagligt, fortæller Bjørn Egede Jokumsen, som til dagligt er lærer Nanortallip Atuarfia.