Krydstogtgigant idømt kæmpebøde

Verdens største krydstogtsrederi, Carnival, har fået en bøde på hele 280 millioner kroner, efter at det er kommet frem, at selskabets skibe konsekvent har dumpet olie i havet.
I 2013 besøgte rederiets Carnival Legend Qaqortoq med 2000 turister ombord.
Skrevet af Karsten Sommer
02. december 2016 10:14

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Carnival, der ejer over 100 krydstogtskibe, erklærede sig skyldig i alle anklager og har accepteret bøden på de 280 millioner kroner.

Det er den største bøde i den type af sager nogensinde.

Også Grønland har haft besøg af et af rederiets skibe. I 2013 besøgte rederiets Carnival Legend Qaqortoq med 2000 turister ombord.

Læs også Qaqortoq får besøg af stort krydstogtskib

Ifølge anklagerne mod rederiet opstod sagen, da en ingeniør på skibet Caribbean Princess opdagede, hvad der bliver beskrevet som et "magisk rør", og anmeldte det.

En efterforskning viste efterfølgende, at Caribbean Princess i årevis har hældt olieforurenet vand direkte ud i havet via det såkaldte magiske rør.

Samtidig er det kommet frem, at skibenes besætning bevidst har fusket med sensorer på skibene, der ellers skulle sikre, at man ikke hældte olie fra skibenes motorer i havet.

Ifølge reglerne skal olieforurenet vand opsamles og afleveres, når skibene er i havn, så det kan blive behandle, uden at det skader miljøet