Qaqortoq får i dag besøg af stort krydstogtskib

I anledningen af krydstogtskibet Carnival Legends besøg i Qaqortoq i dag, gennemfører den lokale handelsskole en række aktiviteter, der skal lære dem hvordan man håndterer store krydstogtskibes ankomst. Carnival Legend har ikke mindre end 2000 turister ombord, når det i dag kommer til Qaqortoq.
Skrevet af Karsten Sommer
04. oktober 2013 06:34

I den anledning vil der være åben by arrangement med trommedans, korsang i nationaldragt, prøvesmagning af grønlandsk mad i private hjem, samt foredrag om skindvirksomheden Great Greenland med efterfølgende modeshow og maskedans i virksomheden.

Serviceøkonom-eleverne på Niuernermik Ilinniarfik - Handelskolen i Qaqortoq - vil i samarbejde med Greenland Sagalands ansatte forsøge at gøre dagen uforglemmelig for turisterne. Eleverne står selv stå for modeshowet, medens resten af klassen vil være spredt ud over byen som vejvisere, og tolke. En serviceøkonomielev - Sørine Petersen - vil som noget helt nyt lave maskedans under modeshowet. Og modellerne vil under showet bære øreringe, som det lokale Duuden Design har sponseret til modeshowet.

Direktør Pitsi Høegh fra Greenland Sagaland holder samtidig i disse dage et kursus for folk fra Narsaq og Nanortalik, der skal lære hvordan man håndterer store krydstogtskibes besøg. Kursusdeltagerne kommer også til at besøge Carnival Legend sammen med deres instruktør.