Kruse vil indføre hellefiskekvote i Nuuk-fjordene

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse, lægger nu op til at der indføres en kvote for fiskeri af hellefisk i Godthåbsfjorden.

Det sker efter anbefaling af Grønlands Naturinstitut og efter samråd med Fisker- og Fangerforeningen i Nuuk, der ved selvsyn har konstateret et betydeligt fald i mængden af hellefisk.

Fiskerne frygter, at hellefisken er på vej mod udryddelse på grund af et højt fiskeritryk.

I 1980’erne steg fiskeriet efter hellefisk i Godthåbsfjorden, og i 1985 nåede fangsterne et historisk maksimum på 2.100 tons.

I de følgende år reduceredes fangsterne voldsomt, og allerede i 1989 var fiskeriet ubetydeligt.

 

Fiskeriet har været stigende de seneste to år

I 2009 år påbegyndtes et fiskeri efter hellefisk imidlertid igen med fangster omkring 200 tons, og det har siden været stigende til omkring 1.000 tons i de seneste to år.

Naturinstituttet anbefaler nu, at det fremtidige niveau for fiskeriet efter hellefisk i Godthåbsfjorden ikke må overstige 500 tons om året.

Dét svarer til gennemsnitslandinger i årene 1963- 1983, hvor bestanden tilsyneladende blev udnyttet på et bæredygtigt niveau.

Karl-Kristian Kruse mener, at man må se i øjnene, at fiskeriet efter hellefisk i Godthåbsfjorden skal reguleres, så der sættes klare grænser for, hvor meget, der må fiskes. Og så skal kvoten fordeles mellem fiskefartøjer og joller, som det praktiseres i Nordgrønland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt