Kronprinsen sender kampgejst til VM-holdet

De grønlandske håndboldkvinders historiske bedrift ved at være med til dette års VM har fået Kronprinsen til tasterne med en særlig hilsen.
Kalaallit Nunaat VM-imut anngupput
I aften brager Grønlands kvindelandshold sammen med Norge i åbningskampen ved VM i Stavanger. Foto © : Timersoqatigiiffiit Assammik Arsartartut Kattuffiat
29. november 2023 15:15

'Held og Lykke' lyder det fra en helt særlig person til de grønlandske håndboldkvinder, der i aften åbner deres VM-turnering ved at møde Norge i Stavanger.

Det er selveste Hans Kongelig Højhed, Kronprins Frederik, der har været ved tasterne på Instagram.

Her roser han også kvindelandsholdets bedrift på vej mod slutrunden. Han kalder kvalifikationen for 'imponerende' og glæder sig til at se den grønlandske fightervilje ved VM.

Svær opgave

Om de grønlandske kvinder og deres fightervilje kan stå distancen, bliver testet første gang i aften, når de møder storfavoritterne fra Norge, der er forsvarende Europa- og Verdensmestre.

Og det ser ud til at blive en svær opgave, vurderer Noah Mølgaard, der har været sports kommentator i mere end 30 år.

- Vi skal forvente, at det bliver mere end svært. Det bliver svært bare at få scoret mod dem. Norge har en verdensklasse målmand, et verdensklasseforsvar og et verdensklasseangreb. Hvis vi scorer over ti mål, skal vi være glade. De norske spillere har fået at vide af træneren, at uanset, hvem modstanderen er, skal de køre i femte gear - lige fra første til sidste fløjt, siger han.

Derfor spår han ikke Grønland mange chancer. Men det er stort, at vi er med, og det har Kronprins Frederik også bidt mærke i.

Det er nemlig første kamp ved et Verdensmesterskab for de grønlandske kvinder i 22 år. Og Kronprinsen glæder sig til at følge med, skriver han.

Hvis du ligesom de kongelige gerne vil følge kampen, kan du se den direkte på KNR 1 i aften fra klokken 17.