Kristian Jeremiassen melder sig ud af Siumut

Politikeren Kristian Jeremiassen har valgt at forlade Siumut.
Foto © : KNR
22. april 2017 14:50

Kristian Jeremiassen mener blandt andet, at kommunalbestyrelsen ikke gør nok for Jeremiassens hjemsted, Qasigiannguit, og derfor melder han sig nu ud af Siumut. Det skriver Kristian Jeremiassen i en meddelse til Siumut, som også er videresendt til pressen.

Han skriver også, at han er utilfreds med, at det sociale arbejde i Qasigiannguit ikke længere tages alvorligt.

LÆS OGSÅ Hvor er mine kolleger?

Kristian Jeremiassen føler også, at han mangler støtte i hans arbejde om at bremse affolkningen i Qasigiannguit.

Udmelding kommer efter kaotisk spil om borgmesterpost

Derudover skriver han, at Siumut ikke gør nok for at styrke socialudvalget i kommunen, som han mener er usamhængende og uengageret.

Kristian Jeremiassen sidder dels i den nuværende kommunalbestyrelse i Qaasuitsup Kommunia, og han blev også valgt til det såkaldte overgangsudvalg i den nye Qaasuitsoq Syd kommune.

LÆS OGSÅ Ane Hansen snupper borgmesterpost efter kaotisk forløb

Udmeldingen kommer kort efter det kaotiske spil om borgmesterposten i den nye kommune. I overgangsudvalget var Kristian Jeremiassen én af de fem Siumut-medlemmer, der undsagde Enok Sandgreen og Nikolaj Jeremiassens aftale med Naja Petersen fra Atassut. I stedet bliver Ane Hansen fra Inuit Ataqatigiit borgmester i den nye Qaasuitsoq Syd  kommune.

Kristian Jeremiassen har tidligere siddet i Inatsisartut for Siumut, hvor han som formand for Inatsisartuts revisionsudvalg var i centrum under sagen om Aleqa Hammonds misbrug af offentlige midler.

LÆS OGSÅ Ekspert: Jeremiassen bliver kongemager på tirsdag

I 2009 forlad Kristian Jeremiassen Atassut, for hvem han sad i Landstinget.

LÆS OGSÅ Kristian Jeremiassen forlader Atassut