Kristian Broberg: Gammelt trykkeri er ikke egnet til dagsinstitution

Det gamle trykkeri, som daginstitutionen Kuluk i Qeqertarsuaq midlertidigt er flyttet ind i, da deres vante omgivelser er lukket på grund af skimmelsvamp, er ikke et egnet sted for børn.
08. april 2015 14:34

Det mener Kristian Broberg (S), der er formand for udvalget for kultur, undervisning og fritid, som dagsinstitutionsområdet hører ind under, i Qaasuitsup Kommunia.

- Det hus, det egner sig slet, slet ikke til formålet, eller i hvert fald ikke til børnene. Vi skal have et eller andet i gang så hurtigt som muligt, og vores tekniker er på vej. Desværre er vejrforholdene ikke alt for gode her i øjeblikket, siger Kristian Broberg til KNR.

Den omtalte tekniker er tilkaldt for at undersøge den skimmelsvamp-ramte dagsinstitution Kuluk og vurdere, hvorvidt det gamle trykkeri kan bruges af institutionen i stedet.

      Læs også Daginstitution flyttet til gammelt trykkeri i Qeqertarsuaq

 

Kristian Broberg hørte i første omgang om lukningen af dagsinstitutionen på Facebook, hvor oprørte forældre blandt andet har ytret sig om situationen.

Han skrev derefter en mail til den fungerende direktør i Qaasuitsup Kommunias forvaltning for kultur, undervisning og fritid for at høre nærmere om sagen.

- Og hun har svaret mig meget hurtigt, hvor hun fortæller, at teknikeren er på vej, og det kun er midlertidigt, at man har sat de mange børn i et rigtigt gammelt hus her i byen, fortæller Kristian Broberg.

Han vil nu tage kontakt igen i håb om, at der kan findes en anden løsning.

- Det går ikke med det der gamle hus. Der er kun et toilet og et lille bitte køkken, det er rigtigt nok. Og jeg forstår godt reaktionerne fra forældrene, siger Kristian Broberg.