Kræver stramning af snescootervedtægt

Snescootere og firehjulede køretøjer forstyrrer i rensdyrjagten, mener kommunalbestyrelsesmedlem i Kommuneqarfik Sermersooq Nikolaj Heinrich fra Siumut. Han kræver nu stramning af vedtægten.
Skrevet af Noah Mølgaard
25. januar 2012 08:55

Det er tilladt at transportere nedlagt fangst med motoriserede køretøjer, ifølge Selvstyrets bekendtgørelse.

Svaret kom under kommunalbestyrelsens møde i Kommuneqarfik Sermersooq tirsdag den 24. januar. Nikolaj Heinrich har ellers foreslået, at det skal blive forbudt at anvende motoriserede køretøjer i Kommuneqarfik Sermersooqs natur. Han mener at det er overtrædelse af loven, når nogen bruger snescootere eller firhjulede køretøjer under vinterjagten på rensdyr.

Men det er faktisk tilladt at transportere byttedyr og mennesker med motoriserede køretøjer. Men det er forbudt at skyde fra motoriserede køretøjer, oplyser Kommuneqarfik Sermersooq i sit svar til Nikolaj Heinrich.

Der blev dog ikke taget endelig beslutning om hvorvidt der skal strammes op for reglerne om brug af motoriserede køretøjer i naturen.

Selvstyret, der i dag står får lovgivningen overdrager ansvaret til kommunerne i 2012. Kommunalbestyrelserne kan dermed lave nye vedtægter, hvis de ønsker at stramme op for reglerne.

Kommuneqarfik Sermersooq foreslår, at der bliver iværksat en omfattende høringsproces, hvor borgerne skal inddrages i så stort omfang som muligt inden der bliver lavet nye regler.