Kræver ekstraordinær hjælp til børnene

Demokraterne efterlyser en helt ekstraordinær indsats fra Naalakkersuisut for at komme de mange børnesager i kommunernes Socialforvaltninger og et gigantisk omsorgssvigt til livs.
Det har kostet ca. 200.000 kr. at etablere legepladsen. Foto © : Blue Water Shipping A/S
20. juni 2016 09:33

I et paragraf-37 spørgsmål henviser partiets social- og sundhedsordfører Tillie Martinussen til de 520 socialsager på børneområdet i Tasiilaq, som den sociale Tilsynsenhed har afdækket.

Og til de 1100 socialsager i Kommune Kujalleq, som KNR har afdækket.

Men også til rapporten fra Børnetalsmanden for nylig om den 'helt udholdbare situation i Nordgrønland'.

- Alle gør jo deres bedste kan man sige blandt medarbejderne. Så det er jo politisk og rent strategisk, at vi har fejlet, siger Tillie Martinussen.

Læs også Aviâja E. Lynge: Børnenes rettigheder er ikke overholdt

Hjælp fra danske socialrådgivere

For Demokraterne kunne en ekstraordinær indsats være flere penge fra landskassen til flere væresteder eller supervisionsordninger på børneområdet. Eller løntillæg til medarbejdere, der sidder med særligt vanskelige sager.

Det kan også være flere undervisere og socialrådgivere fra Danmark, lige som man i dag også får jurister op for at få bugt med de mange retssager der har hobet sig op.  

 - Vi er nødt til at lave en plan, som rækker 10 år frem - en rullende finansieringsplan for at få samlet op på det sociale område. Det er en nødsituation, vi står i i landet, synes jeg.

Demokraternes socialordfører, Tillie Martinussen vil også gerne vide, hvad naalakkersuisoq for Familie og Sociale Anliggender, Martha Lund Olsen forventer det vil koste at få bugt med efterslæbet på det sociale område.