Koreansk tv laver dokumentar om spæksyltede søkonger

Et koreansk tv-hold laver dokumentar om spæksyltede søkonger i Qaanaaq og Siorapaluk.

Et sydkoreansk tv-hold har fulgt fangere og fiskere i Qaanaaq og Siorapaluk, fordi de er i gang med at lave en udsendelse om spæksyltede søkonger fra Nordgrønland. Eller det vil sige: Tv-holdet i gang med at lave en dokumentar om fermenteret mad fra Sverige, Island og Grønland, og derfor har de rejst hele vejen til Arktis for at filme og smage på det kendte spæksyltet søkonger.

Sydkoreanske Kim Insuk, som er bosat i Nuuk  og som studerer på Ilisimatusarfik, var med som koordinator for tv-holdet. Hun fortæller, at de fik en god sejltur med de lokale fangere.

- I Siorapiluk var vi med på fangst efter søkonger. Og efter fangstturen tog vi tilbage for at se, hvordan man tilbereder spæksyltede søkonger, fortæller Kim Insuk. 

Spæksyltet søkonge er en delikatesse i Nordgrønland. Retten bliver lavet ved, at man putter søkonger i en sæls skind, som spækket stadig sidder på. Skindet bliver syet sammen, og søkongerne ligger og gærer inde i skindet i tre til seks måneder i kolde og mørke omgivelser. Derefter tages søkongerne ud og spises, som de er. 

Kim Insuk fortæller, at den koreanske interesse for Grønland og Arktis er blevet større i de seneste par år. Det mener hun skyldes, at klimaforandringerne er begyndt at være synligere i medierne.

Dokumentaren fra det koreanske medie Mokpo MBC forventes at blive bragt i koreansk tv til december.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt